retkeilyvarusteet retkeilyyn ja ulkoiluun

Retkeilyvarusteet Retkeilyyn ja Ulkoiluun

Suunnitteletko retkeilyseikkailua? Silloin sinun täytyy tuoda mukanasi oikeat retkeilyvarusteet retkeilyyn ja ulkoiluun. Jos kyllä niin oletko koskaan ollut telttailemassa aiemmin? Jos tämä on ensimmäinen kertasi retkeilylomalle saatat olla epävarma siitä, mitä sinun pitäisi ottaa mukaasi. Vaikka leirintäloma voi olla hauskaa ja jännittävää sen suunnittelu voi joskus olla stressaavaa. Jos haluat apua seuraavan leirintäloman suunnittelussa kannattaa jatkaa lukemista.

Mitä tulee retkeilyyn huomaat, että sinun täytyy tuoda mukanasi useita tavaroita. Nämä tuotteet sisältävät usein esineitä, joita kutsutaan retkeilytarvikkeiksi ja sitten on tavaroita, joita kutsutaan retkeilyvarusteiksi. Useimmissa tapauksissa tulet huomaamaan, että retkeilyvarusteita käytetään kuvaamaan varusteita, kun taas retkeilytarvikkeita käytetään usein kuvaamaan ruokaa, terveys- ja kauneustuotteita ja niin edelleen.

Mitä tulee retkeilytarvikkeisiin, kuten vaatteisiin ja ruokaan monet ihmiset tietävät automaattisesti, mitä heidän tarvitsee tuoda. Toisaalta, mitä tulee retkeilyvarusteisiin niin monet ihmiset eivät ole varmoja siitä, mitä heidän todella tarvitsee tuoda mukanaan. Alla on esitelty vain muutamia niistä monista retkeilyvarusteista, jotka saatat haluta tuoda mukanasi seuraavalle retkeilyseikkailullesi.

Teltta

Yksi yleisimmistä retkeilyvarusteista, joka sinun on otettava mukaan seuraavalle retkeilylomasi on teltta. Riippuen siitä kenen kanssa olet lähdössä telttailemaan saatat joutua jopa tuomaan mukanasi useita retkeilytelttoja. Jos et ole vielä ostanut retkeilytelttaa sinun kannattaa yrittää varmistaa, että ostat vahvan, tukevan, luotettavan ja vedenpitävän teltan. Vaikka suunnittelet retkeilyä matkailuautossa kannattaa harkita teltan tuomista varmuuden vuoksi. Monet matkailuautoa käyttävät leiriläiset viettävät mieluummin ainakin yhden yön teltassa ja niin sinäkin voit.

Makuupussi

Makuupussi on toinen retkeilyvaruste, joka sinun kannattaa ottaa mukaan. Jos olet telttailemassa perheesi tai kumppanisi kanssa sinun kannattaa varmistaa, että teillä on tarpeeksi makuupusseja. Vaikka saatat olettaa, että kevyt makuupussi on hyvä kesällä voit silti harkita paksumman makuupussin mukaan ottamista. Tämän tyyppiset makuupussit ovat hyviä, jos sää äkillisesti muuttuu kylmäksi.

Makuualusta

Perinteisen makuupussin lisäksi kannattaa harkita makuualustan tai ilmapatjan mukaan ottamista. Jos telttailet perinteisessä teltassa se saattaa tuntua hieman epämukavalta. Vaikka monilla leirintäalueilla on tasainen maasto niin kaikissa ei ole. Jos olet huolissasi siitä, kuinka pystyt nukkumaan seuraavalla retkeilyseikkailullasi voit varmuuden vuoksi ostaa makuualustan tai ilmapatjan mukaasi. Koska nämä tuotteet ovat suhteellisen edullisia sinulla ei todellakaan ole mitään menetettävää.

Yllä mainitut retkeilyvarusteet retkeilyyn ja ulkoiluun ovat vain muutamia niistä monista retkeilyvarusteista, joita saatat haluta ottaa mukaan seuraavalle retkeilyseikkailullesi.

retkeilyvarusteita

Pitäisikö sinun ostaa vai vuokrata retkeilyvarusteesi?

Suunnitteletko retkelle lähtöä lähitulevaisuudessa? Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun lähdet retkelle sinun on hankittava retkeilyvarusteet, koska et välttämättä vielä omista niitä. Vaikka ensimmäinen ajatus saattaa olla suunnata paikalliseen urheilukauppaan tiesitkö, että sinulla on myös toinen vaihtoehto? Omien retkeilyvarusteiden ostamisen lisäksi voit mahdollisesti myös vuokrata ne.

Kun mietit kannattaako sinun ostaa omat retkeilyvarusteet vai vuokrata vain tarvitsemasi varusteet sinun voi olla vaikea päättää mitä tehdä. Jos mietit mitä sinun pitäisi tehdä sinun kannattaa jatkaa lukemista. Alla on esitetty sekä omien retkeilyvarusteiden ostamisen että retkeilyvarusteiden vuokrauksen edut ja haitat.

Retkeilyvarusteiden ostaminen

Mitä tulee omien retkeilyvarusteiden ostamiseen huomaat, että sen suurin haittapuoli on hinta. Riippuen siitä mitä sinun on ostettava omien retkeilyvarusteiden ostaminen voi tulla melko kalliiksi. Tätä silmällä pitäen on olemassa useita retkeilyvarusteita, kuten retkeilytelttoja tai makuupusseja, joita voi ostaa kohtuuhintaan. Jos aiot leiriytyä pienellä budjetilla voit silti ostaa omat retkeilyvarusteesi, mutta sinun tarvitsee vain tietää mistä etsiä.

Vaikka omien retkeilyvarusteiden ostamisella on useita huonoja puolia, kuten hinta huomaat myös, että ostamisella on myös useita etuja. Yksi näistä hyvistä puolista on se, että sinä omistat kyseessä olevat retkeilyvarusteet. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää niitä niin vähän tai usein kuin haluat. Jos aiot tehdä useita retkiä tulevaisuudessa huomaat, että on helpompaa ja pitkällä tähtäimellä halvempaa ostaa omat retkeilyvarusteet.

On myös tärkeää mainita valinnanvapaus, joka sinulla on kun ostat omia varusteita. Kun ostat omia retkeilyvarusteita, voit ostaa periaatteessa mitä haluat. Jos haluat esimerkiksi mustan värillisen retkeilyteltan voit tehdä niin ihan vapaasti. Kun ostat omat retkeilyvarusteesi sinulla on mahdollisuus olla niin nirso kuin vain haluat olla. Valittavana on laaja valikoima retkeilyvarusteita useilta eri jälleenmyyjiltä, joten sinun on tehtävä vain päätös siitä mitä haluat ostaa.

Vuokraaminen

Jos et pysty ostamaan omia retkeilyvarusteita tai et halua niin toinen vaihtoehtosi on vuokrata retkeilyvarusteesi. Mitä tulee retkeilyvarusteiden vuokraamiseen löydät myös useita etuja ja haittoja. Mitä tulee retkeilyvarusteiden vuokraamisen haitoihin saatat huomata, että sinulla on rajoitettu valikoima varusteita, joista valita. Monilla retkeilyvarusteita vuokraavilla yrityksillä on vain perusvarusteita, kuten telttoja, keittolevyjä ja kylmälaukkuja. Vaikka sinulla saattaa olla jonkin verran valinnanvaraa tulet useimmiten huomaamaan, että vaihtoehtosi ovat rajalliset.

Mitä tulee retkeilyvarusteiden vuokraamiseen liittyviin etuihin ostamisen sijaan huomaat, että hinta on paljon edullisempi. Vaikka retkeilyvarusteita vuokraavat yritykset ovat suhteellisen edullisia ne veloittavat silti erilaisia vuokramaksuja. Tulet myös huomaamaan, että retkeilyvarusteita voi tyypillisesti vuokrata vain yhdeksi päiväksi, viikonlopuksi tai viikoksi. Retkeilyvarusteiden vuokraaminen on mukavaa, jos tämä on ensimmäinen kerta kun lähdet telttailemaan ja jos et ole varma olisitko kiinnostunut tekemään niin uudelleen vai et.

Kuten näet omien retkeilyvarusteiden ostamisessa ja vuokraamisessa on useita etuja ja haittoja. Kahden yllä mainitun vaihtoehdon lisäksi voit myös harkita retkeilyvarusteiden lainaamista joltakulta tutulta. Voit tehdä sen jopa ilmaiseksi.

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …