telttailu raahe

Telttailu On Entistä Suositumpaa

Etsitkö kivaa tekemistä tälle kesälle, keväälle tai syksylle? Halusitpa tehdä jotain itsenäisesti, perheesi tai ystäviesi kanssa oletko koskaan ajatellut lähteä telttaretkelle? Jos et ole vielä kokeillut telttailemista niin kannattaa harkita sitä sillä telttailua kutsutaan usein hauskaksi ja jännittäväksi ajanvietteeksi.

Vaikka on mukava kuulla, että telttailu on hauska tapa viettää vapaa-aikaa saatat silti miettiä pitäisikö sinun todella lähteä telttailemaan. Rehellisesti sanottuna tulet huomaamaan, että se ei sovi kaikille. Vaikka ihmiset kaikilta elämänaloilta saattavat nauttia telttailusta tulet huomaamaan, että telttailu ei aina ole hauskaa. Jos haluat tietää pitäisikö sinun lähteä telttailemaan tai ainakin miettiä sitä hieman enemmän enen kuin teet päätöksen kannattaa jatkaa lukemista.

Oletko ulkoilmaihminen?

Yksi monista merkeistä, joita sinun tulee harkita ennen telttailua on se rakastatko viettää aikaa ulkona? Haluatpa sitten vain istua kuistilla, käydä uimassa tai urheilla ulkona on hyvät mahdollisuudet, että tulet pitämään myös telttailusta. Löydät todennäköisesti itsesi nukkumasta ja syömässä ulkona. Tästä syystä, jos rakastat ulkoilua telttailu on jotain jota sinun kannattaa kokeilla.

Uusi kokemus

Jos kaipaat vaihtelua elämääsi kannattaa harkita telttailemista. Jos mietit edelleen pitäisikö sinun lähteä telttailemaan on hyvä mahdollisuus, että et ole koskaan aikaisemmin käynyt telttailemassa. Valitettavasti, kun monet ihmiset lähtevät lyhyelle retkelle tai täysimittaiselle lomalle monet päätyvät valitsemaan tylsän majoitusvaihtoehdon. Vaikka tämä on enemmän kuin mahdollista sinun kannattaa harkita jotain uutta kuten telttailua.

Telttailu on edullista

Toinen merkki siitä, että saatat haluta harkita telttailemista on jos sinulla on pieni budjetti. Telttailu on mukavaa, koska se on suhteellisen edullinen harrastus. Kun kyse on telttailusta monet ihmiset päättävät leiriytyä puistoihin tai muihin julkisiin leirintäalueisiin. Monet näistä leirintäalueista veloittavat sinulta pienen sisäänpääsymaksun tai pienen leirintämaksun, mutta huomaat, että kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin huvipuiston tai pitkän matkan lentoliput. On myös tärkeää mainita, että voit saada myös paljon retkeilytarvikkeita, kuten ruokaa erittäin halvalla.

Monia vaihtoehtoja

Telttailussa on myös mukavaa se, että huomaat sinulla olevan useita erilaisia vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi leiriytyä perinteisessä teltassa tai puolijoukkueteltassa. Jos sinulla ei ole omaa puolijoukkuetelttaa voit ehkä vuokrata sellaisen. Sinulla on myös valinnanvaraa leirintäalueen valinnassa. Riippumatta siitä mistä etsit leirintäaluetta sinun pitäisi pystyä löytämään useita leirintäalueita joista valita. Jos valitset leirintäalueesi huolellisesti saatat pystyä jopa valitsemaan oman leirintäpaikkasi!

Tietysti päätös siitä haluatko sinä lähteä telttaretkelle on yksin sinun tehtäväsi, mutta saatat ainakin haluta miettiä sitä vaihtoehtoa. On monia syitä, miksi telttailua pidetään yhtenä suosituimmista suomalaisista ajanvietteistä.

telttaileminen

Miksi telttailu on täydellinen perheloma

Oletko sinä ja perheesi kiinnostunut lähtemään perhelomalle? Jos olet oletko jo päättänyt mitä haluaisit tehdä tai minne haluaisit mennä? Jos et ole vielä päättänyt, missä haluaisit seuraavan perheen lomasi olevan sinun kannattaa käyttää aikaa telttailun tutkimiseen. Telttailu on hauska tapa viettää seuraava perheloma.

Telttaileminen sopii erinomaisesti perhelomille. Seuraavassa on esitelty muutamia niistä monista syistä, miksi sinun pitäisi ainakin harkita telttailua seuraavaa perhelomaa varten.

Yksi monista syistä, miksi telttailu sopii täydellisesti perhelomailuun on se, että telttaileminen on aktiviteetti, joka sopii ihanteellisesti kaiken ikäisille henkilöille. On enemmän kuin mahdollista, että voit lähteä telttailemaan lastesi kanssa, jopa nuorempien lasten kanssa, kunhan varmistat, että pidät lapsiasi jatkuvasti silmällä.

Toinen monista syistä, miksi telttailu on loistava vaihtoehto perhelomalla on se, että telttailua voi harrastaa useissa eri muodoissa. Esimerkiksi leirintälomat voivat olla niin lyhyitä kuin yksi päivä tai ne voivat kestää jopa viikon tai enemmän. Tämä tarkoittaa, että voit suunnitella seuraavan perheen leirintäloman itsesi ja perheesi ympärille. Telttaretken pituuden lisäksi tulet huomaamaan, että voit leiriytyä useilla eri tavoilla. Esimerkiksi voit leirityä usein perinteisissä teltoissa tai jopa moderneissa koko perheen suurissa teltoissa. Kun päätät, miten sinä ja perheesi haluaisi leiriytyä voit miettiä, mikä olisi parasta tai helpointa sinulle ja perheellesi.

Aktiviteetit, joihin sinä ja perheesi voitte osallistua on yksi monista syistä, miksi leirintäalue sopii erinomaisesti perhelomailuun. Vaikka telttailua pidetään hauskana harrastuksena yksinään niin tulet huomaamaan, että se ei ole ainoa aktiviteetti, johon sinä ja perheesi voitte osallistua. Suomessa monissa leirintäalueissa on paikan päällä uima-altaita ja järviä sekä paikan päällä olevia leikkikenttiä. Se tarkoittaa, että telttailun lisäksi sinä ja perheesi voi nauttia uinnista, veneilystä, kalastuksesta, patikoinnista ja paljon muusta!

Telttailun edullisuus on yksi monista syistä, miksi se soveltuu hyvin perhelomiin. Vaikka sinulta veloitetaan todennäköisesti sisäänpääsymaksu tai leirintämaksu leiriytymisestä leirintäalueelle niin koet todennäköisesti kustannukset erittäin edulliseksi.

Kuten aiemmin mainittiin niin telttailu sopii erinomaisesti perhelomailuun, koska se on hauska harrastus, joka sopii melkein kaikille iästä riippumatta.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …