venetsia

Matkavinkkejä Venetsiaan Matkustamiseen

Venetsia on vuosituhannen ajan tarjonnut inspiraatiota taiteilijoille ja kirjailijoille. Tämä himottu kaupunki koostuu 118 saaresta, joita yhdistää 453 siltaa. Jokaisessa kaupungin kulmassa on yksilöllistä arkkitehtonista loistoa ja kaupunki yhdistyy yhdeksi näyttäväksi teatterilavaksi. Se sijaitsee on Koillis-Italiassa Adrianmeren rannikolla.

Kauniit kirkot koristavat Grand Canalin rantoja, kun se käärmeilee tiensä kaupungin halki. Tämä pääväylä on keskellä kaupunkia kulkevien lukuisten kanavien keskellä. Sen elinehto on sen matkailu, joka houkuttelee yli 12 miljoonaa kävijää vuodessa. Tätä vierailijavirtaa palveleva 261 000 asukkaan kaupunki jatkaa jokapäiväistä elämäänsä baareissa, kahviloissa ja ravintoloissa.

venetsian kanava

Kaikesta tästä huolimatta näyttää kuitenkin siltä, että Venetsia vajoaa hitaasti noin 2 tuumaa joka vuosisata. Kauheat tulvat vuonna 1966 aiheuttivat paljon tuhoa ja monet ihmiset pelkäsivät, että Venetsia aiotaan poistaa kartalta. Uhka keskeisten kunnostushankkeiden rahoituksen poistamisesta aiheutti vakavaa huolta ja johti kiireellisiin toimiin kaupungin pelastamiseksi. Pelättiin, että välittömät tulvat voisivat tuhota kaupungin kokonaan ja niinpä ennaltaehkäisevät toimenpiteet olivat etusijalla.

Viimeisten vuosikymmenten ponnistelut ovat tuottaneet huomattavaa menestystä. Vähentynyt saastuminen, merenkulku ja luonnollisten hiekkasärkkien ennallistaminen ovat kaikki osaltaan vaikuttaneet asiaan.

Venetsian historia

ilmakuvaa venetsiasta

Ensimmäiset kaupungin asukkaat olivat ne, jotka pakenivat barbaareja noin vuonna 400 jKr. Luodakseen vankan perustan rakennuksilleen he ajoivat puutavaraa mutaan ja alkoivat luoda yhteisöä ihmisilleen. Kaupungin tunnus, siivekäs leijona, on peräisin evankelista Pyhästä Markuksesta. Ensimmäinen merkittävä kirkko rakennettiin 800-luvulla Pyhän Markuksen pyhäinjäännöksille ja hänen tunnuksensa otettiin pian käyttöön.

Venetsian kauppa toi kaupungille suurta vaurautta ja hyvinvointia ja se jatkoi kasvuaan vuosisatojen ajan. Kaupunki menestyi siirtokunnissaan ja sijoitti rikkautensa viisaasti. Kirkoista ja palatseista tuli yleisiä, samoin kuin museoista, joissa säilytettiin monia uusia taideteoksia. Parin viime vuosisadan ajan ilmeinen kehitystilan puute merkitsi kuitenkin sitä, että kaupungin oli vaikea edetä eteenpäin. Sodat Turkin kanssa veivät resursseja, joten se tyytyi vakiinnuttamaan.

Videoesittely Venetsiasta

Tästä huolimatta kaupunki ei jää lepäämään laakereillaan. Jokainen vierailu tarjoaa jotain uutta, tuoretta elämystä kotiin vietäväksi. Jokaisella kaupungin alueella on oma viehätyksensä, mikä antaa tunteen, että jokaisen kulman takana on aina jotain erityistä. Venetsia on on omiaan romanttiselle viikonloppulomalle tai vaikka häämatkalle.

Katso myös

liechtenstein

Matkavinkkejä Liechtensteiniin Matkustamiseen

Liechtenstein eli Liechtensteinin ruhtinaskunta on mikrovaltio, joka sijaitsee Itävallan ja Sveitsin välissä keskellä upeita alppimaisemia. …