islanti

Matkavinkkejä Islantiin Matkustamiseen

Islanti on erittäin suuri saari, jolla on ainutlaatuinen, karu ja värikäs maisema, joka muodostuu mustasta laavasta, punaisesta rikistä, kuumista sinistä geysireistä, joista, vesiputouksista, lahdista, vuonoista ja vihreistä laaksoista. Islannin lasimaiset jäätiköt, kuumat lähteet, upeat geysirit, aktiiviset tulivuoret, laavakentät, upeat vesiputoukset ja lumihuippuiset vuoret tekevät siitä todellakin eksoottisen ”tulen ja jään maan”.

Islannin pääkaupunki on Reykjavík, joka on myös Islannin suurin kaupunki. Lähes puolet Islannin väestöstä asuu Reykjavikin ympäristössä. Suositut turistinähtävyydet keskittyvät myös tähän kaupunkiin. Tunnetuin nähtävyys on Gullfossin kaksikerroksinen vesiputous, joka tunnetaan upeasta sateenkaaresta ja Geysirin kuumista lähteistä.

Ihmiset saattavat ihmetellä, mitä Islannissa voi tehdä. Jos kuulet koko luettelon niin hämmästyt, että Islanissa on niin paljon tekemistä ja nähtävää. Valaiden katselua, vaellusta, Euroopan suurimman jäätikön Vatnajokullin näkeminen, joissa kalastaminen, ratsastaminen, koskenlasku, maisemien tutkiminen skootterilla, Summer Solstice Festival, voit vierailla Grimseyn saarella ylittääksesi napapiirin, voit vierailla Stongin keskiaikaisella maatilalla jne.

islantiin matkustaminen

Väestö ja kielet

Islannin väkiluku on n 376 000, ja virallinen kieli on islanti. Englantia, pohjoismaisia kieliä ja saksaa puhutaan myös laajasti.

Sähkö

Jännite on 220 V / 50 Hz

Maantieteellinen sijainti

Islanti sijaitsee Luoteis-Euroopassa. Se koostuu Islannin saaresta ja sen syrjäisistä pienistä saarista Pohjois-Atlantin valtamerellä Grönlannin, Norjan, Skotlannin, Irlannin ja Färsaarten välissä. Se sijaitsee strategisella paikalla Grönlannin ja Euroopan välissä.

Ilmasto

Islannin ilmastoa voidaan kutsua lauhkeaksi, jossa on kosteat ja viileät kesät ja leudot ja tuuliset talvet. Korkein mitattu lämpötila oli 30,5 °C (86,9 °F) 22. kesäkuuta 1939 Teigarhornissa. Alin koskaan mitattu lämpötila oli -38 °C (-36,4 °F) 22. tammikuuta 1918 Grímsstaðirissa ja Möðrudalurissa.

Paikallisia tapoja

Kuten missä tahansa muussa maassa, Islannissa on myös omat tavat ja tavallisia kohteliaisuuksia tulee noudattaa. Kättely on tavallista. Vieraita kutsutaan koteihin työmatkalla ja yleistä kohteliaisuutta tulee noudattaa. Ihmiset kiinnittävät erityistä huomiota ulkonäköönsä ja samalla tavalla, kuten useimmissa länsimaissa rento pukeutuminen on yleisesti hyväksyttyä. Palvelumaksut sisältyvät laskuihin suurimman osan ajasta eikä tippiä odoteta.

islannin nähtävyydet

Nähtävyydet

Reykjavik

Hallgrimskirkja-kirkko, Islannin kansallismuseo, kasvitieteellinen puutarha ja Einar Jónssonin museo.

Islantiin matkustaminen

Lentoteitse

Islannin kansallinen lentoyhtiö on Icelandair, joka lentää moniin kansainvälisiin kohteisiin, kuten Amsterdam, Baltimore, Boston, Kööpenhamina, Frankfurt, Glasgow, Halifax, Lontoo, Minneapolis, Orlando, Oslo, Pariisi, Tukholma ja Washington sekä muihin kohteisiin vain kesäaikaan. Muita Islannista liikennöiviä kansainvälisiä lentoyhtiöitä ovat Air Greenland ja Iceland Express.

Myös muut pääosin pohjoismaiset liikenteenharjoittajat tarjoavat palveluja. Jotkut lentoyhtiöt, kuten Condor ja Corsai liikennöivät vain kesäisin. Kesäkuukausina voit lentää myös Färsaarille ja Grönlantiin. Suurin lentokenttä on Keflavikin kansainvälinen lentokenttä (KEF), joka sijaitsee 31 kilometriä Reykjavikista etelään.

Videoesittely Islannista

Katso myös

san marino

Matkavinkkejä San Marinoon Matkustamiseen

San Marino on Italian kokonaan ympäröimä mikrovaltio Apenniinien niemimaalla Etelä-Euroopassa, joka ylpeänä kantaa maailman vanhimman …