irlanti

Matkavinkkejä Irlantiin Matkustamiseen

Irlanti sijaitsee Pohjois-Atlantilla Ison-Britannian länsipuolella. Irlantia kutsutaan myös lempinimellä Vihreä saari, sillä suuri osa saaren keskiosista on maatalousvaltaista vehreää alankoa, jota värittävät useat järvet ja suot. Saaren länsiosissa kohoavat rannikkovuoret ovat paikoitellen yli 1000 metriä korkeita. Kesät ovat lämpimiä ja talvet maltillisia ja lumisadetta on harvoin. Touko- ja kesäkuu ovat aurinkoisimmat kuukaudet.

Sää muuttuu melko usein pilvisestä aurinkoiseen ja päinvastoin. Jos suunnittelet vierailua kesän aikana niin suosittelemme kevyitä villa- tai puuvillavaatteita ja takkia kevääksi ja syksyksi. Pidä aina sadetakki mukana yllättävien sateiden varalle. Irlanti on parlamentaarinen tasavalta, johon kuuluu 26 kreivikuntaa. Hätätapauksessa soita 999 tai 112.

Kulttuuri

Suurin osa paikallisista puhuu Irlannissa mieluummin englantia. Kättely on tavallista. Irlantilaiset ovat sosiaalisia ihmisiä ja ovat hyviä juttelemaan vilkkaasti myös tuntemattomien ihmisten kanssa. Ihmiset elävät sovussa ja saavat helposti hyviä ystäviä. Ulkomaalaiset otetaan lämmöllä vastaan ja he saavat tuntea olonsa kotoisaksi.

irlantiin matkustaminen

Vieraita ei koskaan lähetetä takaisin tyhjällä vatsalla, sillä ruokaa tarjotaan aina mihin aikaan päivästä tahansa. Suurin osa paikallisista on kotoisin maataloustaustasta. Illallista pidetään tärkeänä ateriana, sillä se on aika, jolloin koko perhe kokoontuu syömään. Kadulla voi pukeutua rennosti, paitsi että naisten odotetaan pukeutuvan muodollisesti sosiaalisiin kokoontumisiin ja hienoihin ravintoloihin. Tupakointi on kielletty julkisilla paikoilla.

Shoppailu

Monet kaupungit järjestävät myyjäisiä vähintään kerran viikossa, mistä kannattaa käydä kurkkaamassa halpoja tuotteita. Dublin ja Belfast ovat Irlannin ostospääkaupunkeja ja useimmat kaupat avautuvat aikaisin ja sulkeutuvat myös aikaisin. Jos ravintolalasku ei sisällä veroja niin jätä jälkeenpäin 10 % tippiä kiittääksesi heidän palvelustaan. Irlannissa on tapana antaa tippiä kantajille ja kampaajille.

Sähkö

230 V / 50 Hz.

Irlantiin matkustaminen

irlannin nähtävyydet

Irlannissa liikennöivä kansallinen lentoyhtiö on Aer Lingus, joka tarjoaa lentoja useimmista maailman suurimmista kaupungeista. Lentoyhtiöt, kuten Delta Air Lines ja Ryanair sekä monet muut on otettu käyttöön ja niiden edistämiseksi tarjotaan lentolippuja. Tällaisten tarjousten tarkistaminen säästää rahaa. Yhdistyneestä kuningaskunnasta on paljon lentoja Irlantiin.

Dublinin lentoasema sijaitsee 10 km:n päässä kaupungista. Palvelut kuten taksit, lentolinja-autot ja bussit kuljettavat matkustajia määränpäähänsä. Lentokentällä on verovapaita kauppoja, pankki, valuutanvaihto, autonvuokraus, matkailutietoa ja ravintoloita mukavan matkan takaamiseksi.

Shannonin lentokenttä sijaitsee Limerick Cityn pohjoispuolella ja on 24 km:n ja 25 minuutin päässä siitä. Bussit, linja-autot ja taksit ovat käytettävissä kuljetuksia varten. Muita palveluita ovat verovapaat kaupat, valuutanvaihto, pankki, matkailuneuvonta ja ravintolat.

Kun suunnittelet Irlannin matkaa niin tutustu myös muihin lentoasemiin, kuten Corkin lentokenttään ja Knock Information Airportiin saadaksesi lisää vaihtoehtoja. Voit matkustaa myös lautalla Baltimoren, Galwayn, Dublinin, Wexfordin ja Kinsalen satamiin. Suurin osa lautoista tarjoaa nopeat palvelut. Ajoittain julkaistaan erikoistarjouksia, joita voidaan hyödyntää säästääksesi rahaa. Tutustu verkkosivustoihin, sillä osa niistä tarjoaa online-varausmahdollisuuden.

Videoesittely Irlannista

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …