turvallisuusvinkkejä vaellukseen

Turvallisuusvinkkejä Vaellukseen

Aiotko sinä, perheesi, ystäväsi tai kumppanisi lähteä vaeltamaan? Silloin on hyvä lukea ennakkoon seuraavia turvallisuusvinkkejä vaellukseen. Kuten luultavasti jo tiedätkin vaellus voi olla hauskaa ja jännittävää, mutta samalla vaarallista. Tietenkin on olemassa useita eri vaiheita, joilla voit suojautua seuraavalla vaelluksellasi ja muutama niistä on kuvattu alla.

Vaellusreittiin tutustuminen

Jos et ole vielä valinnut seuraavaa vaellusreittiäsi sinun kannattaa tehdä se pian. Mitä nopeammin valitset vaellusreitin sitä helpompi sinun on tutustua siihen ennakkoon. Vaellusreittiä valittaessa on suositeltavaa ottaa vaikeusaste huomioon. Esimerkiksi Suomesta löytyy vaellusreittejä, jotka on suunniteltu aloittelijoille sekä niille, joilla on pitkä vaelluskokemus.

Kartta

Kun olet päättänyt millä vaellusreitillä haluat vaeltaa sinun kannattaa käyttää aikaa tutustuaksesi reittiin. Jos sinulla on mahdollisuus hankkia kartta kyseisestä vaellusreitistä kannattaa tutustua siihen tarkasti. Haluat tietää tarkalleen missä olet aina sekä kuinka päästä pois alueelta hätätilanteessa. Jos hankit kartan vaellusreitistä sinun kannattaa ottaa kopio kartasta mukaasi. Tämä auttaa sinua myös hätätilanteissa.

Matkapuhelin

Kannattaa harkita tutustua ennakkoon kyseisen vaellusreitin turvallisuuteen ja hankkia heidän yhteystietonsa, jotta voit ottaa heihin yhteyttä hätätilanteessa. Puhuttaessa yhteydenotosta vartijoihin kannattaa varmistaa, että otat matkapuhelimen mukaasi. Matkapuhelimella voit soittaa apua jos sinä tai joku vaellusseurassanne joutuu onnettomuuteen tai vaeltelee pois reitiltä. Jos sinulla ei ole matkapuhelinta voit harkita halvan prepaid puhelimen ostamista tai jonkun tutun matkapuhelimen lainaamista.

Ruoka ja juoma

Vaikka on tärkeää, että otat matkapuhelimen mukaasi seuraavalle vaellukselle se ei ole kaikki mitä kannattaa ottaa mukaan. Vaikka suunnitteletkin vain päivän tai kahden vaellusta sinun kannattaa varmistaa, että sinulla on tarpeeksi ruokaa ja juomaa siltä varalta, että jotain menee pieleen. Monia vaeltajia kehotetaan varautumaan pahimpaan varmuuden vuoksi. Tästä syystä sinun kannattaa harkita ylimääräisten välipalojen ja juomien pakkaamista.

Vaellustarvikkeet -ja varusteet

Toinen loistava tapa pysyä turvassa seuraavalla vaelluksellasi on varmistaa, että sinulla on kaikki oikeat vaellusvarusteet tai vaellustarvikkeet. Tältä osin haluat varmistaa, että olet pukeutunut vaellusta varten oikein. Vaellukselle tulisi ottaa mukaan ainakin lenkkarit, mutta kannattaa harkita vaelluskenkien ostamista. Sinun kannattaa myös tarkistaa sää ennen lähtöä. Vaikka olisikin valoisaa ja aurinkoista saatat silti tarvia kevyen takin sateen varalta tai siltä varalta, että joudut jumiin vaellusreitille yön yli.

Kerro vaelluksestasi muille

Ehkä paras tapa pysyä turvassa seuraavalla vaellusseikkailullasi on kertoa ystävillesi ja perheenjäsenillesi minne olet menossa, milloin lähdet ja milloin palaat. Jos et palaa ajoissa tuntemiesi henkilöiden pitäisi pystyä löytämään sinut tai heillä on ainakin yleinen käsitys siitä missä olet. Kannattaa myös kirjoittaa samat tiedot muistiin ja jättää ne turvalliseen paikkaan kotona.

Yllä kuvatut vaellusturvallisuusvinkit ovat vain muutamia niistä monista seikoista, joiden harjoittelua kannattaa harkita. Muistutuksena vielä, että vaellus voi olla hauskaa ja jännittävää, mutta se voi olla myös vaarallista. Suosittelemme noudattamaan yllä olevia turvallisuusvinkkejä vaellukseen.

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …