turvallisuusvinkkejä lomamatkoille

Turvallisuusvinkkejä Nautinnollisempiin Lomamatkoihin

Lue tästä artikkelista muutamia turvallisuusvinkkejä lomamatkoille, jotka helpottavat elämääsi, jos kohtaat matkallasi ongelmia. Matkustaminen tuntemattomiin paikkoihin voi olla melko pelottavaa, koska joskus turisteille tapahtuu ikäviä tapahtumia, kuten ryöstöjä, pahoinpitelyjä ja jopa raiskauksia. Useimmissa tapauksissa turistit ovat usein kohteena, koska he eivät osaa toimia ja valmistautua niin oudossa tilanteissa. Jos suunnittelet matkustavasi ulkomaille ja haluat todella nauttia matkastasi sinun on muistettava, että turvallisuuden tulee aina olla matkustaessa etusijalla.

Joten tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua nauttimaan matkastasi enemmän ja myös lisäävät turvallisuuttasi.

Piilota osoitetietosi

Ensimmäinen vinkki on, että sinun ei pitäisi koskaan mainita kotiosoitettasi matkatavaralapuissa. Jos olet liikematkalla kokeile käyttää yrityksen osoitetta ja jos vierailet ystävien luona ulkomailla älä myöskään laita heidän osoitetta näkyville. Yritä myös peittää matkatavaroiden tarrat, jotta ihmiset eivät tiedä missä asut.

Pidä silmällä matkatavaroitasi

Toinen asia, joka sinun pitäisi tehdä on se, että sinun tulee aina pysyä matkatavaroiden lähellä kun ne tarkastetaan. Sinun on otettava huomioon se tosiasia, että suurin osa ryöstöistä tapahtuu tänä aikana. Jos väsyt ja joudut laskemaan kassin lattialle, jotta käsivartesi ja kätesi saavat levätä astu aina laukun kahvan päälle.

Pieni lukko vetoketjussa auttaa myös estämään ryöstöjä. Itse asiassa pienikin lukko, joka voidaan helposti avata estää varkaita edes ajattelemasta sinulta ryöstämistä.

Säilytä tärkeät asiakirjat mukanasi

On erittäin tärkeää, että sinulla on aina mukana tärkeät asiakirjat ja paperit, kuten passi, ajokortti ja kaikki mitä sinulla ei ole varaa menettää matkalla. Älä koskaan jätä näitä tavaroita matkatavaroihin. Voit myös kopioida tärkeät asiakirjasi.

Ota taskulamppu mukaan

Matkustaessasi ota aina kätevä taskulamppu mukaan. Et koskaan tiedä milloin joudut yhtäkkiä tilanteeseen, jossa tarvitset taskulampun. Pidä taskulamppu vierelläsi yön aikana jopa hotellissa kun nukut.

Reseptilääkkeet

Jos joudut ottamaan lääkkeitä mukaan lomamatkalle muista aina, että ne tulee merkitä tarkasti ja täyttää oikein matka-asiakirjoihin. Pyydä aina lääkäriäsi antamaan sinulle resepti sekä asiakirja jossa kerrotaan, että sinun on otettava lääkkeet. Sinun on muistettava, että tietyt reseptilääkkeet ovat kiellettyjä joissakin maissa.

Arvoesineet

Kun matkustat älä koskaan kiinnitä huomaamattasi muiden ihmisten huomiota. Tämä tarkoittaa, että sinun ei pitäisi käyttää mitään kiiltävää, kuten kultakoruja, kalliita kelloja, sormuksia ja muita taskuvarkaita houkuttelevia asioita. Ja jos mahdollista kokeile jättää korusi kotiin varsinkin jos et todellakaan aio käyttää niitä matkoilla.

Alkoholin käyttö

Älä koskaan ota vastaan juomia tuntemattomilta ihmisiltä, etenkin jos olet nainen. Pidä juomaasi aina silmällä. Sinun on muistettava, että joissakin maissa naisia voidaan raiskata ja siepata huumejuomien juomisen vuoksi.

Rahanvaihto

Jos tarvitset paikallista valuuttaa älä koskaan ole tekemisissä epäilyttävien ihmisten kanssa, jotka eivät vaikuta luotettavilta. Yritä kysyä hotellin henkilökunnalta tai hotellin infopisteestä mistä löydät hyvämaineisen rahanvaihtoliikkeen.

Muista aina, että matkustaessasi turvallisuuden tulee olla etusijalla. Nämä ovat muutamia turvallisuusvinkkejä lomamatkoille, jotka sinun tulee muistaa matkoilla.

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …