platina

Kuinka Sijoittaa Platinaan?

Nykypäivän epävakailla markkinoilla tulevaisuutesi suojaaminen erilaisten omaisuuserien avulla on välttämätöntä. Platina on houkutteleva omaisuuserä monille sijoittajille arvon, niukkuuden ja kaupankäynnin helppouden vuoksi. Ota selvää, kuinka voit liittyä niihin ja kasvattaa nettovarallisuuttasi sijoittamalla platinaan useilla eri tavoilla, mukaan lukien osakkeet, ETF:t, futuurit ja fyysiset kolikot.

Miksi sijoittaa platinaan?

Platina on erittäin harvinainen jalometalli. Vaikka lähes 82 miljoonaa unssia kultaa louhitaan vuosittain, vain 5 miljoonaa unssia platinaa voidaan louhia samana ajanjaksona. Kuten muitakin jalometalleja, platinaa on saatavilla rajallinen määrä. Koska tarjonta ei voi kasvaa, sijoituksesi platinaan säilyttää arvonsa ajan myötä. Platina ei mene huonoksi ja se voidaan helposti sulattaa ja myydä edelleen paloina. Nämä ominaisuudet tekevät platinasta ihanteellisen arvon säilyttäjän ja erinomaisen sijoituksen.

Miksi platina on hyvä sijoitus?

Erilaiset kansainväliset tapahtumat ovat lisänneet sijoittajien huolta fiat-valuuttojen pitkän aikavälin vakaudesta. Riippumatta siitä, hyväksytkö nämä uskomukset vai et, omaisuuserien hajauttaminen useisiin omaisuusluokkiin riskin vähentämiseksi on järkevä strategia. Ajoittamalla platinamarkkinoille tulosi ja sieltä poistumisesi huolellisesti, voit hyödyntää muita sijoittajia ja hyödyntää heidän keinotteluaan auttaaksesi sinua ostamaan halvalla ja myymään korkealla.

Platinan arvo harvinaisena ja jalometallina on melko kiinteä suhteessa muihin tuotteisiin. Jos nopea inflaatio tapahtuu, platina säilyttää arvonsa ja pitää salkkusi turvassa.

platina kolikot

Onko platinasijoittaminen kultaa parempi?

Vaikka platinakoruista on tulossa yhä suositumpia, suuri osa platinan kysynnästä tulee autoteollisuudesta. Platina on autokatalyyttien keskeinen komponentti, moottorikomponentti, joka auttaa vähentämään auton päästöjä ja on monissa maissa lakisääteinen. Tällainen staattinen teollinen kysyntä puuttuu kullasta ja hopeasta ja auttaa luomaan korkean hintatason platinalle. Kun sijoitat platinaan, sijoituksesi arvo nousee autotuotannon kasvaessa. Tämä tekee platinasta ihanteellisen sijoituksen kaikenlaiseen talouteen.

Platinan tarjonta on hyvin rajallinen. Suurin osa platinasta tulee pienestä määrästä Etelä-Afrikan kaivoksista. Näiden kaivosten tuotanto keskeytyy usein alueellisen väkivallan, ammattiliittojen kiistan tai poliittisten ongelmien vuoksi. Tämän vuoksi platina on alttiina valtaville hintapiikkeille. Jos sijoitat platinaan, voit hyödyntää näitä piikkejä tuplataksesi rahasi – tai enemmän – suhteellisen lyhyessä ajassa. Mikä parasta, vaikka kaipaisitkin huiput tai aiot investoida pidemmällä aikavälillä, tasainen teollinen kysyntä tekee platinasta turvallisen sijoituksen pidempään.

On tärkeää ottaa nämä hintapiikit huomioon, kun ajoitat tuloasi platinamarkkinoille. Vaikka sinun ei tarvitse pysyä ajan tasalla tämän hetkisestä kehityksestä pitkäaikaisena sijoittajana, on välttämätöntä tietää, tapahtuuko piikki, kun tulet markkinoille. Jos otsikot osoittavat, että kuohunta Etelä-Afrikan kaivosyhteisössä nostaa hintoja, harkitse platinan oikosulkua tai investointien lykkäämistä, kunnes hinnat ovat vakaampia. Halutessasi voit tarkkailla tulevia piikkejä ja myydä osan tai koko sijoituksesi voitolla, tai voit yksinkertaisesti suojata muita sijoitusvaihtoehtojasi.

Platinan sijoitusvaihtoehdot

Vaikka turvallisin tapa hallita platinaa on ostaa fyysisiä harkkoja, tämä prosessi on monimutkainen, kallis ja edellyttää fyysistä toimittamista ostajalle, kun on aika lopettaa. Onneksi vaihtoehtoja on olemassa. Futuurisopimukset ovat edelleen suosittu vaihtoehto sijoittajille platinaan sijoittamiseen ilman, että he joutuvat käsittelemään fyysisiä baareja. ETF:t ja osakeoptiot mahdollistavat entistä helpomman pääsyn markkinoille.

platina harkot

Fyysinen platina

Sekä platinakolikoilla että harkoilla on erittäin korkea arvo/tiheyssuhde. Tämä tekee sen varastoinnista ja siirtämisestä halvempaa muihin omaisuuseriin verrattuna. Sijoittajat voivat ostaa jalometalliharkoja tai kolikoita hyvämaineisilta jälleenmyyjiltä ja pitää niistä kiinni, kunnes on aika myydä. Fyysinen platina ei ole vailla osuuttaan: sijoittajien on varmistettava, että tangot täyttävät erilaiset laatustandardit, ja kolikoiden tai jalometalliharkkojen ostaminen voi olla palkkio. Fyysistä platinaa voi olla vaikea myydä lyhyellä varoitusajalla joillakin alueilla; muista tutkia paikallisia markkinoita ennen ostamista.

Futuurit

Platinafutuurit ovat vaihtoehto sijoittaa platinaan ostamatta fyysisiä harkkoja. Futuurisopimuksilla on helppo käydä kauppaa eri hyödykemarkkinoilla. Vaikka fyysistä platinaa on mahdollista ostaa futuureilla, useimmat sijoittajat pitävät parempana futuurisopimusten likviditeettiä ja päättävät myydä sopimuksensa ennen niiden suorittamista. Futuurit on sidottu suoremmin platinan kuin osakkeen hintaan.

ETF

ETF-rahastot tai pörssirahastot ovat arvopapereita, joilla käydään kauppaa eri markkinoilla ja jotka on sidottu platinan arvoon. Koska liiketoimet hoidetaan osakemarkkinoiden kautta, ETF-rahastojen ostaminen on jopa helpompaa kuin futuurien ostaminen. Vaikka platina-ETF:t eivät ole yhtä yleisiä kuin kulta- tai hopea-ETF:t, ETF-rahastoja on saatavilla jokaiselle alueelle. Mikä parasta, lyhyet ETF:t tekevät kumman tahansa markkina-aseman ottamisesta helppoa.

Vaikka ETF:t ovat hyvin samanlaisia kuin platinafutuurit, muista, että ne eivät ole suoraan sidoksissa fyysiseen platinaan. Äärimmäiset hinnoittelutapahtumat voivat testata ETF-rahastojen kelpoisuutta, etkä välttämättä voi lunastaa niitä haluamaasi arvoon. Tämän ei pitäisi olla ongelma normaalissa sijoittamisessa. Jos pidät platinaa suojana valuutan romahtamista tai muuta katastrofaalista tapahtumaa vastaan, voit kuitenkin haluta ostaa fyysistä platinaa tai futuureja.

Oma pääoma

Sen sijaan, että sijoittaisivat suoraan platinaan, monet sijoittajat haluavat ostaa osakkeita kaivosyhtiöiltä ja platinajakelijoilta. Vaikka nämä osakkeet ovat sidottu yrityksen suorituskykyyn, niillä on edelleen vahva korrelaatio platinatrendeihin ja spot-hintoihin. Kuten ETF:t, platinaosakkeita on erittäin helppo lisätä salkkuusi.

Muista, että oman pääomasi arvo on sidottu yksittäisen yrityksen tulokseen. Tämä tarkoittaa, että osakkeesi arvo voi vaihdella platinamarkkinoista riippumatta. Muista tutkia kaikki saatavilla olevat vaihtoehdot ja valita portfoliosi tarpeita vastaava yritys.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …