matkusta turvallisesti ulkomaille

Matkusta Turvallisesti Ulkomaille

Matkusta turvallisesti ulkomaille ja päätä itse minne matkustat ja minkälaisia riskejä olet valmis ottamaan. Ulkomaille matkustettaessa on erittäin tärkeää tietää muutamia turvallisuusvinkkejä. Kohdemaalla on kuitenkin tärkeä rooli matkustajien turvallisuuden varmistamisessa erityisesti alueella, jossa aiot vierailla. Ulkomaille matkustaessa turvallisuus on aina yksi matkustajien prioriteetti.

Jos matkustat usein ehkä tiedätkin jo joitain turvallisuusvinkkejä. Älä koskaan vaeltele yksin edes kaduilla. Se auttaisi paljon jos sinulla olisi aina mukana kumppani kun vierailet ulkomailla. Yritä välttää sinulle täysin tuntemattomia paikkoja yksin ollessa. Kuten aina häikäilemättömien henkilöiden huomiota ei kannata herättää ja sinun tulee aina pysyä paikassa, jossa on paljon ihmisiä. Jos majoitut hotellissa heidän henkilökuntansa voi neuvoa sinua parhaista paikoissa, joissa voit vierailla turvallisesti sekä paikoista, joita sinun tulee välttää.

Turistit säilyttävät rahansa ja arvoesineensä yleensä hotellin kassakaapissa. Matkalle ei kannata ottaa mukaan suuria summia käteistä, koska silloin voit houkutella rikollisia. Mutta on turisteja, jotka mieluummin kantavat mukanaan paljon käteistä, jotta ryöstön sattuessa he pääsisivät turvallisesti pakoon, koska he täyttivät ryöstäjien tarpeet.

Tässä on joitain hyödyllisiä turvallisuusvinkkejä, joita voit käyttää ulkomaille matkustaessasi:

Kuljetus

Kyyditys on ensimmäinen asia, joka kannattaa suunnitella etukäteen. Sinun on muistettava, että et ole enää omassa maassasi ja lentokentät sekä linja-autoasemat ovat pahamaineisia taskuvarkaista ja ryöstöistä. Muista aina, että sinun tulee pitää tärkeät matkatavarat mukanasi.

Kun saavut kohdemaahan kysy aina millä takseilla on turvallista matkustaa. Voit tarkistaa asian poliisilta tai lentokentän infopisteestä. Älä myöskään koskaan jaa takseja tuntemattomien kanssa. Ja mitä tulee joukkoliikenteeseen vältä sitä myöhään illalla varsinkin jos et ole varma minne olet menossa.

Matkatavarat

Matkoille on luonnollista ottaa mukaanmatkatavarat. Jos sinun on kiinnitettävä matkatavaralaput kirjoita vain sähköpostiosoitteesi äläkä koskaan kirjoita sinne nimeäsi, puhelinnumeroasi tai kotiosoitettasi. Merkitse matkatavarasi selkeästi jottei joku ota niitä vahingossa luullen, että se on hänen matkatavaransa.

Halpojen matkalaukkujen sijaan kannattaa aina valita laadukkaat kappaleet ja tunnettuja ja hyvämaineisia merkkejä. Näin tekemällä et koskaan joudu murehtimaan matkatavaroiden rikkoutumisesta tai äkillisestä aukeamisesta lentokentän terminaalin keskellä.

Majoitus

Aina kun kirjaudut sisään hotelleihin varmista, että hotelli johon kirjauduit sisään sijaitsee hyvällä alueella. Vältä turhaa hätäuloskäyntien käyttöä äläkä koskaan avaa hotellihuoneesi ovea tuntemattomille äläkä koskaan kutsu hotellihuoneeseesi juuri tapaamiasi ihmisiä. Käytä myös hotellihuoneen oven lukkoa ja ketjua yön aikana.

Pidä aina lompakkoa mukanasi

Sinun ei pidä pitää sitä näkyvillä niin, että muut ihmiset voivat nähdä vaan pidä se taskussasi. Jos kohtaat ryöstäjän, joka vaatii lompakkosi älä epäröi antaa lompakkosi. Ajattele sitä tällä tavalla – lompakkosi voi pelastaa henkesi. Älä odota kunnes ryöstäjä käyttää väkivaltaa.

Älä pidä lompakossa tärkeitä tietoja

Kuten aiemmin mainittiin, sinun on tuotava lompakkosi. Sinun on kuitenkin varmistettava, että et jätä siihen henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten osoitetta, yhteystietoja tai muita tärkeitä tietoja. Voit ottaa mukaan jopa 50 euroa ja luottokortin omaan käyttöön. Et voi koskaan olla varma milloin ryöstöyritys tapahtuu. Jos lompakkosi ryöstetään voit peruuttaa luottokortin mahdollisimman pian.

Maksaminen

Vältä käteisen käyttöä aina. Mahdollisuuksien mukaan käytä aina luottokorttiasi. Ja kun on aika maksaa älä koskaan jätä luottokorttiasi valvomatta. Seuraa tarjoilijaa kassalla luottokortilla maksaessasi varmistaaksesi ettei korttiasi käytetä luottokorttikopiokoneella.

Pukeutuminen

Puketuminen on yksi asia jota sinun pitäisi suunnitella turvallisen matkan takaamiseksi. Matkustusturvallisuuden avain on se, että et koskaan näytä turistilta. Sekoitu aina yleisön kanssa pukeutumistyylin suhteen. Älä koskaan käytä kalliita asusteita, kuten kultaisia kaulakoruja, kalliita kelloja, sormuksia ja muita arvokkaita esineitä.

Älä koskaan laita taskuusi tai kukkaroihisi mitään, mitä sinulla ei ole varaa menettää. Jos voit yritä ostaa pieni laukku, jota voit käyttää lähellä vartaloasi. Vyölaukku voi myös tarjota sinulle turvaa ja mielenrauhaa.

Älä esittele mobiililaitteitasi

Nämä mobiililaitteet ovat arvokkaita, joten älä esittele niitä kaduilla. Olet alttiimpi taskuvarkaille ja rikollisille, kun he näkevät käsissäsi kalliin matkapuhelimen. Lataa matkapuhelimesi hotellissa. Kun lähdet ulosa ota se mukaasi, koska voit käyttää sitä hätätilanteissa.

Älä ota mukaan kannettavia tietokoneita jos sinun ei ole pakko

Jos mahdollista älä ota mukaan tavaroita, kuten kannettavia tietokoneita vaikka olisit työmatkalla. Voit säilyttää tarvittavat tiedostot USB-muistitikullasi. Voit käyttää mahdollisesti vierailemasi yrityksen laitteita.

Muista matkavakuutus

Vakuuta mahdollisuuksien mukaan kaikki tavarasi, kuten kännykkä, matkatavarat ja muut tärkeät asiat.

Älä matkusta yksin

Jotkut turistit tekevät tämän joka kerta kun he matkustavat, mutta sinun ei pitäisi tehdä niin. Kuka tietää ehkä he ovat vain onnekkaita, mutta et koskaan tiedä mitä tapahtuu muutaman seuraavan tunnin aikana. Ole aina valmis. Muista, että petolliset ihmiset vain odottavat näkevänsä avuttoman turistin, joka on yksin ja haavoittuvainen.

Ole valppaana

Sinun on oltava henkisesti valppaana koko ajan. Tarkkaile ympärilläsi olevia ihmisiä kuinka he liikkuvat tai katsovat sinua.

Miksi tässä artikkelissa painotetaan ryöstöjä ja rikollisia? No syy on varsin ilmeinen – matkustajat kohtaavat usein lomamatkoillaan juuri nämä kierot yksilöt. Valtaosa turisteille tapahtuvista rikoksista on ryöstöjä. Nämä rikolliset pakenevat usein lompakkosi ja muiden arvoesineiden kanssa varsinkin jos olet huolimattomasti houkutellut heidät paikalle. Sitä paitsi elämäsi on paljon tärkeämpää kuin lompakkosi ja arvoesineet. Voit aina ansaita ne rahat takaisin niin kauan kuin olet turvassa. Matkusta turvallisesti ulkomaille näiden vinkkien avulla ja nauti hyvillä mielin seuraavasta ulkomaan lomastasi.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …