ensiasunnon ostaminen

Ensiasunnon Ostaminen

Ensiasunnon ostaminen voi käydä varsin ylivoimaiseksi, jolloin saat tunteen, että taloudelliset päätökset karkaavat nopeasti käsistä. Mitä tulee kiinteistöihin niin useimmilla ihmisillä ei ole paljoakaan kokemusta tai tietoa niistä. Todellisuudessa ensiasunnon ostaminen on itse asiassa yksinkertainen prosessi. Sinun tarvitsee vain ymmärtää perusasiat, jotka auttavat sinua ensimmäisen asuntosi ostamisessa.

Mitä tulee tietää ennen asunnon ostamista

Jos olet ottamassa seuraavaa askelta elämässäsi ja ostamassa ensiasunnon tunnet todennäköisesti paineen ja ahdistuksen, joka liittyy tähän vaikeaan päätökseen. Ensiasunnon ostajat ovat hyvin innokkaita ja haluavat saada kaiken mahdollisen tiedon kiinteistöistä. Ennen kuin ostat asunnon niin kannattaa aina ottaa asioista selvää ennakkoon.

Budjetti

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä ensiasuntoa ostaessasi on selvittää, kuinka paljon sinulla on mahdollisuus saada lainaa. Sinun tulisi myös tarkistaa omat luottotietosi. Jos sinulla on ollut talousongelmia sinun on pyrittävä korjaamaan ne ennen kuin yrität lainata rahaa.

Ennen kuin ostat ensiasunnon sinun tulee aina olla tietoinen siitä mihin paljon sinulla on varaa. Ennen kuin yrität ostaa ensimmäisen asunnon sinun tulee aina selvittää, kuinka paljon rahaa voit käyttää asuntolainaan kuukaudessa. Jos hallitset raha-asioitasi älykkäästi ja tunnet oman taloutesi tämän ei pitäisi tuottaa sinulle ongelmia. Toisaalta, jos et osaa hoitaa talouttasi niin lainan takaisin maksu voi viedä sinulta todella kauan ja vuokra-asunnot saattavat kuulostaa silloin houkuttelevimmilta.

Asuntolainat

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tietää on välttää kimurantteja lainoja hinnalla millä hyvänsä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos ostat kodin ja haluat myydä sen myöhemmin ennen kuin asuntolainasi erääntyy voit joutua maksamaan lisämaksuja. Löydät useita erinomaisia asuntolainoja, jotka eivät sisällä tämän tyyppisiä ehtoja. Jos sinulle tarjotaan asuntolainaa, johon sisältyy epäselvyyksiä sinun tulee välittömästi kieltäytyä lainasta ja etsiä uusi parempi asuntolaina.

Sinun tulee etsiä lainoja, joissa korkosi ja kuukausimaksusi mukautuvat täsmälleen samaan aikaan. Näin varmistat, että korkosi ei vaikuta kuukausimaksuusi. Jos korkosi vaikuttaa maksuusi huomaat maksamattomien korkojen heijastavan lainasi kokonaismäärää.

Kannattaa pyytää lainalupaus uuden asunnon hankintaan. Tämä antaa myyjälle varmuuden, että olet tosissaan ostamassa asuntoa ja on erityisen kätevää, jos asunnon ostamisesta on useita kiinnostuneita. Lainalupauksen saaminen säästää myös paljon aikaa. Jos et saa hyväksyntää lainalle sinun ei pitäisi tuhlata aikaa sen tarkastamiseen, hyvän koron tinkaamiseen tai myyjän kanssa sopivan hinnan neuvottelemiseen.

ensiasunto raahe
Tee luettelo ensiasunnon toiveista ja tarpeista

Kun ostat ensiasuntoa osta vain sinulle täydellisesti sopiva kiinteistö. Ennen kuin aloitat asunnon etsimisen sinun tulee aina tehdä luettelo kaikesta, mitä haluat kotiisi kuuluvan ja mitä todella tarvitset. Varmista myös, että merkitset ne kohdat, joissa olet valmis tekemään kompromisseja, jos sinun on pakko.

Kiinteistönvälittäjät

Sinun kannattaa käyttää hyvämaineisen kiinteistönvälittäjän palveluita, jos tarvitsen ammattilaisen apua. Kun tapaat välittäjäsi käyt läpi, kuinka paljon olet valmis maksamaan ja millaista kotia etsit. Kiinteistönvälittäjä tietää kyllä, missä ihanteelliset kiinteistöt ovat ja auttaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopivan kodin.

Välittäjä toimittaa sinulle luettelon mahdollisista kiinteistöistä, jotka vastaavat budjettiasi ja toiveitasi. Kun saat luettelon sinun tulee käydä katsomassa sekä ensiasunto että naapurusto. Sinun tulee ottaa huomioon asunnon ulkonäkö ja sijainti, turvallisuus, kulkuyhteydet, lähellä olevat koulut, työmatka-aika, paikalliset ostokset ja jopa virkistystoiminta.

Jos et löydä jotain, joka kiinnostaa sinua ensimmäisellä kerralla sinun kannattaa jatkaa etsimistä, kunnes löydät itsellesi parhaiten sopivan asunnon. Jos olet valinnut hyvän kiinteistönvälittäjän hän auttaa sinua löytämään uuden kodin ja tekee kaikkensa varmistaakseen, että saat juuri sen mitä haluat.

Saadaksesi eniten irti asunnon ostamisesta sinun tulee aina palkata kiinteistönvälittäjä, johon voit luottaa. Hyvät kiinteistönvälittäjät pitävät huolen tyytyväisyydestäsi ja tekevät kaikkensa auttaakseen sinua löytämään unelmiesi kodin. Aina voi ostaa ensiasunnon ilman kiinteistönvälittäjää vaikka se kestää kauemmin etkä saa sitä apua ja muita mukavuuksia, joita kiinteistönvälittäjä tuo pöytään.

Muista, että yllä olevat asiat ovat vain muutamia perusvinkkejä ja että on monia muita asioita, jotka sinun tulee tietää ennen kuin ostat ensimmäisen asuntosi. Sinun tulee olla perehtynyt asuntolainavakuutuksiin, erityisiin lainaohjelmiin, kiinteä- ja säädettäväkorkoiseen asuntolainaan sekä useisiin muihin asioihin.

Ensiasunnon ostaminen on helppo prosessi kunhan siihen vähän perehtyy. Jos perehdyt asunnon ostamiseen ja opit kaiken mahdollisen siitä niin huomaat asunnon ostoprosessin olevan helpompaa kuin koskaan uskoitkaan mahdolliseksi.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …