asunnon myynti raahe

Asunnon Myynti

Asunnon myynti kiinteistövälittäjän avulla vai ilman? Myynti onnistuu parhaiten, kun teet asuntosi ostamisesta helppoa ja houkuttelevaa. Toisin kuin muut mahdollisesti omistamasi tavarat et voi koskaan suhtautua asuntosi myyntiin kevyesti. Omakotitalo, kerrostalo-asunto tai esimerkiksi rivitalo-asunto on iso hyödyke, joka arvokas. Ennen kuin edes ajattelet asuntosi myyntiä sinun tulee pohtia sitä hyvin tarkkaan. Vaikka saatat haluta myydä kotisi sinun tulee varmistaa, että teet sen oikealla tavalla.

Ensimmäinen asia, joka sinun kannattaa tehdä, kun harkitset asunnon myyntiä on palkata itsellesi pätevä kiinteistönvälittäjä, joka tuntee alueen. Naapurustosi tunteva välittäjä tietää sopivan hinnan asunnollesi ja auttaa sinua myymään sen ihanteelliseen hintaan. Jos asuntosi hinta on oikea lähialueelle se todennäköisesti menee kaupaksi. Jos se on hinnoiteltu liian korkeaksi et välttämättä saa tarjouksia ja kukaan ei ole kiinnostunut ostamaan asuntoasi.

Kun sinulla on kiinteistönvälittäjä sinun ja välittäjän on kehitettävä strategia. Sinun on päätettävä hinnasta ja siitä kuinka kauan asunto on myynnissä ennen kuin ajattelet hinnanalennusta. Sinun tulee myös keskustella hänen toimeksiannostaan mikä auttaa välttämään väärinkäsityksiä tulevaisuudessa. Jos puhut tällaisista asioista ennen kuin aloitat kotisi myynnin huomaat, että koko prosessi etenee paljon sujuvammin.

Joissakin tapauksissa sinulta saattaa loppua aika kesken ennen kuin pystyt myymään asuntosi. Tässä tilanteessa sinun kannattaa vuokrata asunto. Kun vuokraat asuntosi saatat pystyä myös sopimaan vuokralaisten kanssa siitä, että asunnossa saa järjestää näyttöjä. Jotta asunto olisi potentiaalisten ostajien nähtävillä voit tarjota vuokralaisillesi halvempaa hintaa. Tällä tavalla he ovat taipuvaisempia esittelemään asunnon mahdollisille ostajille.

Muista, että asunnon myyminen vie aina jonkin aikaa. Voit halutessasi myydä sen myös itse ilman kiinteistönvälittäjää. Tämä voi myös säästää paljon rahaa, koska silloin sinun ei tarvitse maksaa kiinteistönvälittäjälle. Jos aiot mennä tälle tielle sinun tulee varmistaa, että tiedät asuntosi arvon ja tunnet naapuruston. Voit esimerksi laittaa pihalle myytävänä-kyltin ja tehdä myynti-ilmoituksen paikallislehdissä ja verkossa. Tällä tavalla saat asuntosi potentiaalisten ostajien tietoisuuteen. Omistajan myymät asunnot ovat aina loistava vaihtoehto ostajille, koska he voivat asioida omistajan kanssa suoraan eikä heidän tarvitse huolehtia asioinnista kiinteistönvälittäjien kanssa.

Mitä tehdä, kun asuntosi ei mene kaupaksi?

asunnon myyminen raahessa

Kun myyt asuntoasi niin prosessi on melkein kuin menisi työhaastatteluun. Asunnon myyntiin kuuluu esittely, joka on yksi avaintekijöistä, jotka määräävät lopputuloksen. Vaikka tämä saattaa kuulostaa hieman oudolta niin asunnon esittely on jo normaali tapa kiinteistömaailmassa. Tämän päivän ostajat odottavat asuntoesittelyiltä enemmän ja monet tekevät lopullisen päätöksensä sen perusteella.

Asunnon myynti alkaa kunnon siivouksella

Jos myymäsi kiinteistön mukana tulee autotalli niin sinun on käytävä autotalli läpi ennen kuin myyt asuntosi. Jos autotallisi on sotkuisessa kunnossa sinun kannattaa siivota se. Ostajat etsivät täydellisessä kunnossa olevia asuntoja ja kaikki vähemmän kuin täydellinen näyttää huonolta ostajan silmissä.

Useimmissa asunnoissa on todella hienoja ominaisuuksia. Sinun tulee aina tehdä parhaasi korostaaksesi asuntosi parhaat puolet sen sijaan, että toivoisit vain ostajan huomaavan mitä ne ovat. Ihanteellinen tapa tuoda esille asuntosi parhaat puolet on käyttää asianmukaista valaistusta. Jos asuntosi on siisti voit valaistuksen avulla tuoda esille asunnon parhaat ominaisuudet ja varmistaa, että ne erottuvat ostajan silmissä.

Kun potentiaalinen ostaja saapuu talollesi niin ensimmäinen asia, jonka hän yleensä näkee pihanne. Jos nurmikkosi on leikattu ja hyvin hoidettu hän saa heti hyvän vaikutelman. Jos pihasi on epäjärjestyksessä hän voi lähteä välittömästi pois. Antaaksesi parhaan ensivaikutelman ostajalle sinun tulee miettiä, miltä asiat näyttävät ostajan silmin. Voit aina siistiä koko pihasi, mikä näyttää hyvältä mahdollisen ostajan silmissä.

Sinun tulee myös varmistaa, että sisäänkäynti asuntoosi on myös siisti. Etuoven tulee olla hyvässä kunnossa samoin kuin asunnon sisäänkäynnin. Voit aina lisätä joitain kasveja, maalauksia ja mattoja varmistaaksesi, että ostaja saa hyvän ensivaikutelman. Kun ostaja kävelee asuntosi sisälle sinun tulee varmistaa, että hän näkee asunnon positiivisessa valossa. Suurin tavoitteesi asuntosi esittelyssä on varmistaa, että ostaja on tyytyväinen.

Muista, että asunnon myynti saattaa kestää jonkin aikaa. Nykyään asunnot voivat olla markkinoilla kuukausia kerrallaan ennen kuin ne menevät kaupaksi. Jos sinulla on ongelmia asuntosi myymisessä voit aina alentaa hintaa tai yksinkertaisesti palata perusasioihin. Lopulta toivottavasti myyt kotisi vaikka se saattaa viedä enemmän aikaa kuin luulitkaan.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …