hiihtoloman suunnittelu

Perheen Hiihtoloman Suunnittelu

Perheen hiihtoloman suunnittelu voi olla hauskaa tai työlästä. On aika suunnitella perheen hiihtoloma ja kaikki haluavat lasketella tai hiihtää. Älä huoli laskettelu ei ole niin kallista kuin luulisi, ja monet lomakeskukset palvelevat perheitä ja tarjoavat erilaisia perhepaketteja, jotka on suunniteltu säästämään rahaa. Ongelmana tulee olemaan kohteen valinta.

Kohteen valinta

Useimmilla laskettelukeskuksilla on omat verkkosivustot. Aloita hiihtoloman suunnitteluprosessi tutustumalla näihin verkkosivustoihin, jotta voit päättää minne sinä ja perheesi haluatte mennä hiihtolomalle. Lomakeskusta valittaessa on otettava huomioon monia erilaisia asioita.

Laskettelukoulu

Ehdottomasti tärkeintä on etsiä laskettelukoulu, jos joku perheestäsi tarvitsee opetusta. Vaikka useimmissa lomakeskuksissa on laskettelukouluja joissakin ei sitä välttämättä ole tarjolla. Älä tee sitä virhettä, että valitset määränpään, jossa yksi tai useampi perheenjäsenesi ei viihdy yksinkertaisesti siksi, että he eivät osaa lasketella.

Rinteet, hissit ja reitit

Katso seuraavaksi laskettukeskuksen rinteitä, hissejä ja reittejä. Haluat varmistaa, että lomakeskuksella on tarjottavaa kaikille perheesi jäsenille. Jos lomakeskus sopii vain aloittelijoille, kokenut laskettelija kyllästyy nopeasti. Jos ryhmässäsi on lumilautailija eikä lumilautailuun ole tarjolla omia rinteitä tai maastoa hän ei tule välttämättä olemaan tyytyväinen. On laskettelukeskuksia, jotka palvelevat kaikkia talviurheilulajeja joten varmista, että perheenjäsenien toiveet on otettu huomioon.

Majoitus

Majoitus on seuraava asia, jota kannattaa tarkastella. Haluat tuntea olosi mukavaksi, joten nukkumapaikallasi on suuri merkitys. Useimmissa tapauksissa hotelli sijaitsee aivan rinteiden juurella, mutta tämä ei välttämättä ole paras tai edullisin yöpymispaikka.

Selvitä mitkä majoitusvaihtoehdot ovat alueella ja valitse perheellesi ja budjettillesi sopiva. Jos pysyt kauempana rinteistä varmista, että rinteille on kuljetus ja sieltä pois joka päivä!

Palvelutarjonta

Perheelläsi voi olla myös monia muita kiinnostuksen kohteita, jotka sinun on löydettävä ennen kuin päätät tietystä kohteesta ja lomakeskuksesta. Jotkut näistä kiinnostuksen kohteista voivat olla koiravaljakkoajelua, rekiajelua, moottorikelkkailua, lumikenkäilyä tai hiihtoa.

Laskettelukeskukset tarjoavat näitä aktiviteetteja, mutta jotkin eivät joten muista kysyä talviaktiviteeteista sekä suunnitelluista tapahtumista lomakohteen aikana. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan hiihtoloman, josta perheesi nauttii ja muistaa koko loppuelämänsä.

hiihtoloma

Hiihtolomat edullisella hinnalla

Kun alat miettiä hiihtolomaa löydät paljon tietoa erilaisista lomakohteista ja paketeista. Loistavien lomapaikkojen löytäminen ei ole vaikeaa, mutta budjettiisi sopivan hiihtoloman suunnittelu voi olla haaste.

Halvemmat kohteet

Säästä rahaa etsimällä vähemmän tunnettuja lomakohteita. Tämä ei tarkoita etteivätkö nämä lomakeskukset tarjoa sinulle hauskaa lomaa – se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että ne eivät ole yhtä tunnettuja kuin muut lomakeskukset ja siksi hinnat voivat olla paljon halvempia. Etsi myös hiihtolomapaketteja, jotka sisältävät majoituksen, hissiliput, oppitunnit, vuokrat ja mahdollisesti jopa ateriat.

Leikkaa kustannuksia

Ole valmis tekemään uhrauksia, jos raha on todellinen ongelma. Esimerkiksi sen sijaan, että syöt kalliissa ravintolassa joka ilta syö halvempaa pikaruokaa tai valmista voileipiä huoneessasi. Lainaa varusteita ystäviltä vuokraamisen sijaan. Liity ryhmäoppitunneille yksityistuntien sijaan. Älä majoitu mökissä vaan tarvittaessa motellissa kauempana rinteistä. On monia tapoja, joilla voit leikata hiihtolomasi kustannuksia. Kyse on loppujen vain siitä oletko valmis tekemään uhrauksia vai onko hiihtoloman suunnittelu aloitettu jo liian myöhään.

Mitä pakata mukaan?

Jos matkustat hiihtolomalle on usein vaikea tietää, mitä pakata mukaan. Sinulla ei ehkä ole edes vaikeuksia tietää mitä pakata, mutta sen sijaan sinulla on ongelmia selvittää kuinka saada kaikki tarvitsemasi kotoa määränpäähäsi. Sukset eivät mahdu helposti matkalaukkuihin ja jos lennät tämä on valtava ongelma.

Selvitä kohteen vaihtoehdot

Aloita selvittämällä mitä määränpäässäsi on tarjolla. Onko vuokraamoa? Kuinka paljon suksien, monojen ja sauvojen vuokrat ovat. Jos vuokraaminen on järkevää etkä välitä lasketella vuokravarusteilla tämä on varteenotettava vaihtoehto ja se tekee pakkaamisesta ja matkustamisesta paljon helpompaa.

Vuokravälineet vai omat?

Jos et välitä vuokravälineistä on olemassa myös toinen vaihtoehto. Ota selvää onko alueella laskettuvälinekauppoja. Yleensä niitä on. Tarkista suksien, sauvojen ja monojen hinnat ja kysy sitten ostavatko he käytettyjä varusteita. Jos he eivät osta niin kysy onko lähellä ketään, joka ostaa käytettyjä välineitä. Soita sinne saadaksesi arvion siitä kuinka paljon voisit saada vähän käytetyistä hiihtovarusteista. Selvitä ero rahassa jonka käytät hiihtovarusteisiin ja rahat, jotka saat käytetyistä varusteista, kun olet valmis myymään ne takaisin. Jos laitteiden vuokraaminen ei ole paljon kalliimpaa kuin mitä maksaisit uusista niin osta ne!

Pakkaaminen

Laskettelupuvut, takit ja villapaidat voivat olla erittäin tilaa vieviä ja vaikeita pakata. Nämä tavarat vievät paljon tilaa matkalaukussasi ja jättävät vähemmän tilaa muille vaatteille ja välttämättömille tavaroille. Jos yrität pakata kahden viikon hiihtolomalle on mahdotonta mahduttaa kaikkea tarvitsemaasi yhteen matkalaukkuun.

On olemassa tapa ratkaista tämä ongelma. Soita majoituspaikkaan tai lomakeskukseen jossa yövyt. Kerro heille, että sinun on lähetettävä paketti itsellesi ja että paketin tulee olla paikalla saapuessasi. Kysy heiltä pitävätkö he sitä sinulle tallessa. Useimmissa tapauksissa he tekevät niin. Hanki seuraavaksi iso laatikko ja laita kaikki laskettelupuvut, takit ja muut isot tavarat laatikkoon ja lähetä se itsellesi mökin tai lomakeskuksen huolehdittavaksi. Paketin toimitus voi kestää päivän, kolmen päivän tai jopa viikon ajan riippuen siitä kuinka pitkälle sen on kuljettava.

laskettelukeskus

Opi laskettelemaan hiihtolomalla

Perheenjäsenet kannattaa ottaa mukaan hiihtoloman suunnitteluun ja hiihtokeskuksen valintaan. Jos perheesi haluaa lasketella seuraavalla hiihtolomallasi, mutta sinä et osaa vielä lasketella voit suunnitella hiihtoloman joka tapauksessa! Voit oppia laskettelemaan vasta kohteessa ja sinulla tulee olemaan hauskaa sitä opetellessa. Sinun ei edes tarvitse tietää laskettelemisesta ensimmäistäkään asiaa ennen kuin saavut laskettelukeskukseen, koska kaikki tarvitsemasi tiedot odottavat sinua siellä ja voit kirjaimellisesti laskea alas rinnettä tunnin opetuksen jälkeen.

Laskettelukoulu

Laskettelemaan oppiminen on todella helppoa. Useimmissa laskettelukohteissa on laskettelukoulu ja tunnit ovat kohtuuhintaisia. Ryhmä- ja yksityistunteja on yleensä aina tarjolla. On kuitenkin hyvä idea sopia tapaaminen ennen kuin saavut laskettelukeskukseen. Tämä varmistaa, että voit aloittaa laskettelun opettelun lomasi ensimmäisen tunnin aikana.

Useimmat ohjaajat aloittavat näyttämällä sinulle kuinka voit liikkua varusteiden kanssa. Kun käytät monoja kallistut hieman eteenpäin ja tähän on syynsä, koska laskiessa alas rinnettä olet kallistunut eteenpäin. Ensimmäistä kertaa monoissa käveleminen on hieman vaikeaa, mutta toimii hyvin jos opettelet kävelemään polvet hieman koukussa.

Laskettelutekniikat

Ensimmäistä oppimaasi liikettä kutsutaan auraamiseksi. Tämä on tekniikka, joka tehdään kirjaimellisesti käyttämällä suksiasi lumiaurana. Saat suksien takaosan liikkumaan ulospäin, poispäin kehostasi käyttämällä painoasi ja tämä pysäyttää sinut. Ohjaat itseäsi suksilla taivuttamalla polviasi ja nojaamalla yhteen tai toiseen suuntaan riippuen siitä mihin suuntaan haluat mennä. Kaikki nämä tekniikat voidaan oppia yhdessä tunnissa vaikka et olisi koskaan elämässäsi ollut suksilla.

Laskettelun kauneus on se, että kun olet oppinut aurauksen ja ohjaamaan itseäsi suksilla olet valmis laskettelemaan! Nouse hissillä ylös rinteeseen ja kokeile sitä. Hallitse nopeuttasi lunta auraamalla ja hidasta aluksi. Kun haluat nostaa vauhtia vedä sukset takaisin sisään saadaksesi hieman nopeutta ja työnnä ne sitten takaisin aura-asentoon hallitaksesi nopeutta.

Laskettelureitit

Aloittelijana kannattaa pysyä aloittelijoille suunniteltuissa reiteissä. Useimmissa lomakohteissa nämä reitit on merkitty vihreällä tunnuksella. Siniset polut ovat keskitason laskettelijoille ja yhden päivän laskettelun jälkeen aloittelijareiteillä saatat olla valmis näille reiteille. Mustat polut on tarkoitettu kokeneille laskettelijoille. Nämä reitit voivat olla vaarallisia ihmisille, joilla ei ole taitotasoa käsitellä niitä! Vältä mustia reittejä kunnes olet saanut paljon opetusta ja kokemusta. Tiedät kyllä kun olet valmis!

Hiihtolomat lasketteluseurojen kanssa

Maailmassa on monia erilaisia seuroja. Itse asiassa melkein kaikelle mitä voit kuvitella on olemassa seura tai organisaatio! Laskettelu ei ole poikkeus. Lasketteluseurat ovat loistava tapa oppia uusia asioita ja lähteä hiihtolomalle muiden jäsenten kanssa. Itse asiassa lasketteluseuran jäsenet saavat usein alennuksia hiihtolomapaketeista.

Asutpa missä tahansa lähelläsi on yleensä oma lasketteluseura tai klubi. Nämä seurat kokoontuvat säännöllisesti matkoille eri laskettelukeskuksiin. Seurojen jäsenet saavat usein suuria alennuksia hiihtolomapaketeista. Järjestelyt tehdään yleensä seuran kautta, jotta kaikki ovat oikeutettuja alennuksiin.

Ryhmäalennukset

Jokaiselta jäseneltä matkaan vaadittava raha maksetaan yleensä seuralle ja klubi siirtää varat majoituksen, lentolippujen, aterioiden, hissilippujen ja muiden matkaan sisältyvien etujen maksamiseen. Koska järjestelyt tehdään ryhmälle, joka on yleensä melko suuri annetaan ryhmälle alennuksia. Tästä hyötyvät kaikki seuran jäsenet.

Vaikka laskettelu yhdistää nämä ryhmät ensisijaisesti yhteen se ei välttämättä pidä niitä yhdessä. Heidän rakkautensa yhteiseen urheilulajiin, yhteiset kiinnostuksen kohteet ja yhteisöllisyyden tunne pitävät heidät yhdessä ja se pitää heidät laskettelemassa yhdessä vuosia eteenpäin. Jos olet laskettelija sinun kannattaa ehdottomasti harkita seuraan liittymistä. Ei ole väliä millä tasolla olet. Aloittelijat ovat yleensä tervetulleita ja tämä on loistava tapa aloittelijoille parantaa taitojaan ja tekniikoitaan nopeasti rinteillä.

Aloita hiihtoloman suunnittelu hyvissä ajoin jotta ette joudu pettymään!

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …