ulkomailla taksilla matkustaminen

Vinkkejä Ulkomailla Taksilla Matkustamiseen

Ulkomailla taksilla matkustaminen on yleensä ottaen turvallista. Se on ainakin turvallisempaa kuin matkustaminen metrossa. Mutta on asioita, joita voi tapahtua ulkomaisella taksilla ajaessa. On raportoitu jopa taksinkuljettajien tekemistä sieppauksista, joista sinun on oltava tietoinen. Ennen kuin nouset ulkomailla mihinkään ajoneuvoon harkitse tarkkaan onko se turvallista ja muista olla tarkkana ympäristöstäsi matkustaessasi erityisesti jos matkustat yksin.

1. Paikanna taksitolpat

Jos tulit juuri lentokentältä ulos voit helposti löytää taksipysäkkejä alueen läheltä. Se on yleensä samanlaista kuin Suomen lentokentillä. Sinun tarvitsee vain paikantaa pysäköidyt taksit lähimmän taksitolpan luona. Jos olet epävarma kysy asiasta poliisilta tai lentokentän henkilökunnalta. Yleisesti ottaen näiden taksitolppien alle voivat pysäköidä vain taksit, jotka hallitus on valtuuttanut. Tämä tarkoittaa myös sitä, että taksinkuljettaja on oikea ajolupa. Älä koskaan nouse aggressiivisten kuljettajien kyytiin. Heillä saattaa olla jokin muu tarkoitus kuin viedä sinut määränpäähäsi.

2. Ota selvää paikasta, johon olet matkalla

Sinulla pitäisi olla pieni ennakkokäsitys määränpäästäsi. Tarvittaessa yritä välttää oikoteitä, koska ne voivat hämmentää sinua ja kuljettaja ajaa reittiä jota et tunne. Jos olet esimerkiksi matkalla etelään ja taksi ajaakin pohjoiseen ole päättäväinen ja kysy heti asiasta tai pyydä kuljettajaa pysäyttämään taksi, poistu ajoneuvosta ja pyydä apua.

3. Huomioi taksien yhtäläisyydet

Katso taksin väriä ja tyyliä. Onko se samankaltainen muiden taksien kanssa? Onko niillä tiettyjä yhtäläisyyksiä, jotka vakuuttavat sinut siitä, että taksi on todella turvallinen? Et voi koskaan luottaa taksiin, joka näyttää erilaiselta kuin muut, koska joissain paikoissa varkaat käyttävät väärennettyjä takseja saadakseen rahasi tai jopa sieppaavat sinut.

4. Pidä tavarasi lähellä

Jos matkustat yksin ja sinulla on todella iso ja painava matkatavara istu sen viereen. Pidä se hyvin lähellä sinua. Muuten jos se on tavaratilassa sinun on erittäin vaikea vetää sitä ulos jos jotain pahaa tapahtuu.

5. Kirjoita puhelinnumerot muistiin

Taksiyritykset rakastavat mainontaa. Siksi laillisia takseja ovat ne, joiden puhelinnumerot on teipattu joko tavaratilaan, oviin ja kattoihin. Älä koskaan nouse taksiin, jonka sisä- tai ulkopinnassa ei ole yrityksen puhelinnumeroa.

6. Älä jaa taksia tuntemattomien kanssa

Taksin jakaminen jonkun kanssa voi säästää rahaa ja lisätä sinun turvallisuuden tunnetta. Sinun kannattaa kuitenkin yrittää sanoa heti ”Ei” jos taksinkuljettajasi haluaa jonkun tuntemattoman jakavan taksin kanssasi, vaikka muukalainen näyttäisi kuinka ystävälliseltä – etenkin ulkomailla. Saatat joutua kidnapatuksi, koska rauhallisen näköinen muukalainen voi itse asiassa olla rikoskumppani.

7. Pidä kiinni ovenkahvasta

Älä nouse taksiin jos sen sisällä oleva ovenkahva on viallinen, rikki tai puuttuu kokonaan. Sinun olisi erittäin vaikeaa paeta ahdinkoa jos taksin ovi on rikki.

Jos kaikki nämä vinkit epäonnistuvat käytä aina hätänumeroa, johon voit soittaa paikallisille viranomaisille. Turvallisuus on aina hyvä huomioida erityisesti matkustettaessa ulkomailla. Ulkomailla taksilla matkustaminen onnistuu kyllä kunhan muistat huomioida oman turvallisuutesi ja pysyt valppaana.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …