Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Raahen kirjamessujen Iltaklubi

1.10.2022 klo 19:00 - 22:00

raahen kirjamessujen Iltaklubi

Kirjamessujen vapaamuotoinen ja kokeileva klubi. Luvassa Kimmon kiperä kirjavisa ja Huutomerkki ry:n Pisteklubi. Illan päättää Hard Slide.

Ohjelma:
klo 19 Kimmon kirjavisa
klo 20 Huutomerkki ry: Pisteklubi
– HYPOTEESI: IHMINEN
Merituulia Aallon lavarunoteos Hypoteesi: ihminen on puheenvuoro ihmisyyden puolesta ja sen järjettömyyttä vastaan. Tarkasti ja läheltä katsoen ihmisen toiminta sosiaalisten normien viidakossa näyttää paitsi tuskalliselta, myös tragikoomiselta ja ilahduttavaltakin. Näistä huomioista syntynyt teos ehdottaa nauramaan itselleen, muille ja yhdessä kaikelle sille, mitä ihmettä me tänäänkin täällä teemme. Merituulia Aalto on Oululainen lavarunoilija, sanataiteilija ja sanataiteen ohjaaja, jolla on aina kaikesta jotain sanottavaa. Tämänhetkisessä runoudessaan hän käsittelee ihmiseksi kasvamista, aikuisuuden ja lapsuuden ristiriitoja sekä nykymaailman ilmiöitä.

– SPOKEN WORD: LAJUNE
LAJUNE on oululainen spoken word artisti ja lavarunoilija, tai pikemminkin lavarujoilija. Aggressiivisesti herkät tekstit keittyvät mustan huumorin, itseironian sekä vuosia kerrytetyn katkeruuden liemessä. Rakkaus ja kuolema istuvat samassa pöydässä, eikä kevyelle diibadaaba-small talkille löydy sijaa tässä kattauksessa.

– OLUTJOOGA
Minna-Mari Jurvansuun vetämässä olutjoogassa kohtaavat nimensä mukaisesti olut ja jooga. Molemmat ovat vuosisatoja vanhoja terapiamuotoja kropalle ja mielelle, ja sopivat erinomaisesti yhteen. Olutjoogassa oluen juomisen ilo ja joogan tuoma mielenrauha täydentävät toisiaan luoden energisoivan elämyksen.

– TEATTERI SIDOS: NAAKKA
Naakka on näytelmä miehestä, mielenterveyden romahtamisesta ja yksinäisyydestä. Masentuneen ihmisen maailmassa kaikki kasaantuu valtavaksi painoksi ja yksinäisyys muuttuu aisteja kiduttavaksi sairaudeksi. Kun Naakka saapuu elämään, on vain yksi vaihtoehto enää edessä. Esitys pohjautuu kevyesti Edgar Allan Poen klassikkoon Korppi. Ensi-iltansa Naakka sai vuonna 2021 Oulussa, ja esitys on valittu myös osaksi kansallista monologikilpailua. Ohjaus: Heidi Maria Huotari ja Nina Ervasti Lavalla: Juho Ljokkoi ja Epe Niiranen.

– MARJAANAN HAUTA
Marjaanan hauta on hiljattain herännyt neljän oululaismuusikon kokoonpano, joka on saanut vaikutteita pop-, jazz-, blues- ja soul-musiikista. Yhtyeen solistin äänestä aistii kotimaisen iskelmän herkkyyden sekä afroamerikkalaisen rytmimusiikin estetiikan. Illan ohjelmistossa kuullaan kotimaisia lainakappaleita erilaisilla sovituksilla sekä yhtyeen omaa tuotantoa. Tarika Partala: laulu Nikolaus Tiiro: piano Leo Loueranta: kitara Aleksis Kesti: basso

klo 22 Hard Slide

https://www.facebook.com/events/2640318292771099/

Tiedot

Päivämäärä:
1.10.2022
Aika:
19:00 - 22:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/2640318292771099/