Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kajaanin kaupunginteatteri: Voi leipä! – balladi leivän syrjästä

16.11.2022 klo 18:00

Kajaanin kaupunginteatteri Voi leipä! - balladi leivän syrjästä

Voi leipä! – balladi leivän syrjästä on uunituore kantaesitys, joka kertoo lämpimiä ja rapsakoita tarinoita ihmisen ja viljan ikiaikaisesta liitosta. Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin yhteistuotanto on juurevaa musiikkiteatteria, jossa soivat rinta rinnan niin saksofoni kuin leipälapio.

”Voi leipä! kutsuu kaikenikäiset katsojat teatteriin vanhan ajan iltamaperinteen hengessä!”, kertoo esityksen ohjaaja Anni Mikkelsson. ”Esitystä varten on haastateltu leivän syöjiä ympäri Kainuuta ja koko Suomea, sekä luettu maineikasta Kainuun leipä -kirjaa.”

Voi leipä! -esityksen juurena ovat kainuulaisen monitaiturimuusikko Jari Rättyän säveltämät kappaleet. Esityksessä kuullaan muun muassa arkkiveisu kajaanilaisen leipomon palosta, rillumarei muinaisen faaraon herkkuleivästä sekä nähdään vauhdikas revyy-numero huonosti käyttäytyvästä leipäjuuresta. Rättyä nähdään myös itse näyttämöllä yhdessä neljän muun soittavan ja laulavan esiintyjän kanssa.

”Voi leipä! käsittelee leivän historiaa niin Kainuussa kuin maailmallakin, mutta tarttuu myös ajankohtaisiin aiheisiin. Elämme monenlaisten kriisien keskellä, mutta sitä tärkeämpää on kokoontua yhteisen pöydän ääreen. Voi leipä! naurattaa, laulattaa ja viihdyttää, mutta uskon, että myös koskettaa.”, Mikkelsson sanoo.

Teksti Anni Mikkelsson, Jari Rättyä ja työryhmä
Ohjaus ja dramaturgia Anni Mikkelsson
Musiikki Jari Rättyä
Lavastus ja puvut Markku Hernetkoski
Valosuunnittelu Henri Pyy
Äänisuunnittelu Sinikka Isoniemi
Kampaukset ja maskeeraus Riikka Hakamäki

Näyttämöllä näyttelevät ja musisoivat Juho Hannikainen, Saara Karjalainen, Janne Kinnunen, Jari Rättyä ja Vera Veiskola

Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin yhteistuotantoa ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Niilo Helanderin säätiö.

Järj. Raahen kaupungin kulttuuripalvelut

https://www.facebook.com/events/797457634802429/

Tiedot

Päivämäärä:
16.11.2022
Aika:
18:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/797457634802429/

Tapahtumapaikka

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28
Raahe, 92100
+ Google Map
Puhelin:
044 4393232