Raahen Saaristo

Raahen saaristo on voittanut Vuoden retkikohde 2016 palkinnon.

Raahen kaupungin merelliset lähiretkeilykohteet ovat suunniteltu niin, että kaupunkialueelta kohteisiin voi tutustua helposti kävellen ilman sen kummempia kulkuvälineitä. Mikä ihanuus on paistaa makkaraa tikun nokassa ulkotulella ja hörpätä päälle hyvät nokipannukahvit! Tai kiikaroida lintutorneista lintuja sekä tutustua Raahen saariston maankohoamisen ja varhaisten elinkeinojen, kuten laidunnuksen, kalastuksen ja merenkulun muovaamaan maisemallisesti arvokkaaseen kokonaisuuteen.

Raahen saaristo on elämyksellinen kohde ja kuuluu Natura 2000 verkostoon. Saaristoon kuuluu sekä rannikon läheisiä metsäisempiä saaria että kauempana avomerellä sijaitsevia pieniä avoimia luotoja. Raahen saaristo käsittää kaikkiaan 36 saarta, osa isompia ja osa pienempiä. Saaristo tarjoaa monenlaista tekemistä – voit meloa, kalastaa, pilkkiä, hiihtää, kävellä, marjastaa, potkukelkkailla, luistella, lumikenkäillä tai vain nauttia nokipannukahveista luonnon helmassa. Vai kiinnostaisiko kuutamohiihto Taskun saareen, fatbikepyöräily tai geokätköily? Saaristossa voit myös yöpyä, sillä useissa saarissa on autiotupia ja laavuja ympärivuotiseen käyttöön. Raahen saaristo on Vuoden Retkikohde 2016 -kilpailun voittaja.

Raahen saariston alueella on huomattavaa arvoa myös lintujen lepäily- ja ruokailualueena. Alueen merkitystä linnustolle korostaa saariston vähyys Perämeren keskiosilla. Myös kasvillisuudeltaan Raahen saariston saaret ja luodot ovat arvokkaita. Raahen saaristossa esiintyy useita harvinaisia ja uhanalaisia kasvilajeja. Valtaosa alueen maa-alasta kuuluu tärkeisiin Natura 2000 -luontotyyppeihin, mikä osaltaan puhuu alueen merkittävyydestä.

Varaa reppuun retkelle mukaan muutama klapi, jos nuotiopaikan polttopuut ovat päässeet loppumaan ja nauti retkestä luonnonhelmassa!

Tule tutustumaan Raahen viihtyisiin merellisiin kaupunkilähiretkeilykohteisiin!