mikä on bitcoin

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin-valuutta on saanut paljon julkisuutta viime vuosina. Bitcoineja käytetään pääasiassa verkkomaksuvälineinä. Ihmisillä on usein väärinkäsitys, että Bitcoin vaatii erityistä teknistä tietämystä. Bitcoinit ovat kuitenkin suhteellisen helppokäyttöisiä, kunhan ymmärrät joitain perusasioita. Nämä ”kolikot” luodaan käyttämällä tietokoneiden laskentatehoa ja käyttäjät saavat bitcoineja vastineeksi.

Mitä Bitcoinit ovat?

Bitcoin on hajautettu rahajärjestelmä. Sen takana ei ole yritys, vaan avoin yhteisö, joka kehittää Bitcoin-ohjelmistoja yhdessä. Voit aloittaa bitcoinien käytön joko asentamalla bitcoin-lompakon tietokoneellesi tai matkapuhelimeesi tai käyttämällä Internet-pohjaisia lompakoita. Voit nopeasti ja turvallisesti käydä kauppaa bitcoineilla muiden ihmisten kanssa ympäri maailmaa paikallisella valuutallasi käyttämällä bitcoin-vaihtopalveluita.

Mitä Bitcoinin louhinta tarkoittaa?

Bitcoinit luodaan ennalta määrätyn kaavan mukaisesti. 25 uutta bitcoinia syntyy 10 minuutin välein. Joka neljäs vuosi uusien bitcoinien määrä puolittuu automaattisesti ja saavuttaa siten lopulta Bitcoinien enimmäismäärän, joka on 21 miljoonaa.

Bitcoinia käytetään yleisimmin siten, että lataat tietokoneellesi tai matkapuhelimeesi Bitcoin-lompakon, jonka jälkeen voit lähettää ja vastaanottaa bitcoineja. Jotta voit lähettää bitcoineja, sinun on ensin hankittava ne esimerkiksi ostamalla tai louhimalla.

Bitcoinien hankkimiseksi sinun ei tarvitse louhia niitä. Itse asiassa kaivostoiminta on erittäin työläs ja monille huono tapa hankkia bitcoineja. Bitcoinin ostaminen on tietysti helpoin tapa. Lisäksi, kuten minkä tahansa muunkin rahan, voit ansaita bitcoineja tarjoamalla tuotteita ja palveluita. Voit nopeasti ja turvallisesti käydä kauppaa bitcoineilla muiden ihmisten kanssa ympäri maailmaa paikallisella valuutallasi.

Bitcoinien edut

Maksaminen on yhtä helppoa kuin sähköpostin lähettäminen, eikä bitcoineilla ole riskiä identiteettivarkaudesta. Se säästää myös rahaa, koska bitcoin-taloudella ei ole perinteisiä välittäjiä, jotka ottavat osuutta. Bitcoinit on myös valuutta, jonka voit säästää, koska bitcoinin arvoa ei voida haitata luomalla niitä tyhjästä. Bitcoineja on vain rajoitettu määrä, mikä tekee siitä hyvän sijoitusmahdollisuuden.

Suurin hyöty on kuitenkin se, että voit siirtää rahaa ihmiseltä toiselle missä päin maailmaa tahansa ja se onnistuu nopeasti, yksityisesti ja lähes ilmaiseksi. Koska kyseessä on globaali raha, voit käyttää sitä missä tahansa, missä on internet.

Historiallisesti bitcoinin likviditeetti on ollut melko hyvä. Tarkoitan sitä, että bitcoineja voidaan vaihtaa nopeasti kohtuulliseen hintaan toiseen valuuttaan, kuten dollareihin tai euroihin. Valuuttakurssien kehitystä on mahdotonta ennustaa, mutta tässä vaiheessa näyttää siltä, että bitcoinit tulee olemaan kanssamme vielä pitkään.

Bitcoinin edut ovat valtavat myös kauppiaan näkökulmasta. Vähittäiskauppiaita on vaikea huijata, koska bitcoin-siirrot ovat peruuttamattomia. Myös käsittelykulut ovat pienemmät kuin mikään muu maksuväline. Kaikki tämä näkyy hinnoissa.

Bitcoineilla on joitain erinomaisia ominaisuuksia verrattuna normaaliin valuuttaan

  • Niiden enimmäismäärä on 21 miljoonaa yksikköä
  • Uusien kolikoiden ilmaantuminen, nopeus on vakio ja vauhti hidastuu koko ajan -> ei inflaatiota
  • Mikään yksittäinen kokonaisuus ei ole hallinnoitua valuuttaa
  • Toimii vertaisverkkojen kanssa, jolloin yksikään osapuoli ei voi sulkea verkkoa
  • Tapahtumat ovat anonyymejä ja nopeita, ne menevät suoraan ilman välittäjää

Esimerkkejä Bitcoin-lompakoista

  • bitcoin.org
  • blockchain.info

Bitcoin on niin uusi ilmiö, että teknologia muuttuu erittäin nopeasti. Siksi sinun tulee aina tutkia itse asia ennen kuin käytät tiettyä tarjottua palvelua tai ohjelmistoa.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …