matkustusohjeita opiskelijalle

Matkustusohjeita Opiskelijalle – Turvallisesti Ulkomaille

Etsitkö matkustusohjeita opiskelijalle? On aivan luonnollista, että kaikenlaisessa matkustamisessa jota ihminen tekee vaara on aina aivan nurkan takana. Kyllä matkustamiseen liittyy paljon riskejä, mutta on olemassa tapoja estää tällaiset ei-toivotut tilanteet noudattamalla yksinkertaisia ​​turvallisuusvinkkejä matkoilla varsinkin jos olet nuori opiskelija.

Kun nuori opiskelija matkustaa yksin kauas kotoa hänen on otettava huomioon monia varotoimia.

Varaudu ennakkoon

 • Rikolliset voivat vaihdella muodoltaan, mutta motiivi on silti sama. Vaikka olisit kotoisin toisesta maasta ja elänyt elämäsi suurkaupungissa hämmästyt silti kuinka paljon rikoksia tehdään muualla.
 • Jos tulit pieneltä paikkakunnalta ja tulet ensimmäistä kertaa suurkaupunkiin pysy valppaana, sillä suurissa kaupungeissa asuu paljon ihmisiä ja tilaisuus tekee varkaan.
 • Jos olet menossa uuteen kohteeseen, jossa ihmiset eivät osaa puhua kieltäsi sinun täytyy ottaa ennakkoon selvää maan kielestä, jotta saat helposti tarvittaessa apua.

Kun suunnittelet matkaasi varmista, että olet tietoinen erilaisista matkustusvaroituksista etkä ota huomioon paikkoja, joihin suomalaisten ei ole turvallista mennä. Voit myös rekisteröityä saapuessasi kohdemaan Suomen suurlähetystöön ja jos jotain pahaa tapahtuu maasi tietää mistä sinut löytää.

Turvallisuusvinkkejä

Kun matkustat yksin vieraassa paikassa on suositeltavaa pysyä turvassa. Voit tehdä seuraavasti:

 • Noudata samoja varotoimenpiteitä kuin kotonasi.
 • Ajattele uutta paikkaasi kaksi kertaa kotia vaarallisempana.
 • Näiden varotoimenpiteiden ei pitäisi estää mahdollisuuksiasi nauttia vierailustasi.
 • Vältä kävelemistä pimeillä ja tyhjillä katuilla.
 • Säilytä rahojasi mahdollisimman paljon paikkoihin, joista varkaat eivät uskalla etsiä.
 • Pysy valppaana koko ajan.
 • Jos nouset lentokoneeseen tai ylität rajaa älä koskaan kanna muiden tavaroita, vaikka tuntisitkin kyseisen henkilön hyvin. Et voi kiistää syyttömyyttäsi, jos tarkastajat ovat osoittaneet, että mukanasi olevat tavarat ovat laittomia huumeita tai räjähteitä.
 • Ota selvää sen paikan tärkeistä laeista jonne olet menossa. Tietyissä paikoissa lahjonnasta on alkanut tulla toimeentulo joillekin virkamiehille ja heille on annettava isoja summaa, jotta voit kirjaimellisesti liikkua turvallisesti ympäri kaupunkia. Näissä paikoissa oikeutesi voivat olla hyvin vähäisiä.
 • Kiinnitä jatkuvasti huomiota matkatavaroihin. Älä koskaan päästä niitä pois silmistäsi. Maissa joissa köyhyys on pääongelma sinulta varastetut tavarat voisivat auttaa köyhiä selviytymään kylmistä öistä.
 • Ole erittäin varovainen käyttäessäsi junia ja takseja. Voit helposti eksyä varsinkin jos taksinkuljettaja ei ymmärrä mitä sanot ja mikä pahinta se voi maksaa sinulle paljon.

Hyvä valmistautuminen ja tieto pitävät sinut turvassa kaikilla matkoillasi. Voit mennä kohteeseen, jossa todella nautit jokaisesta hetkestä tai toiseen paikkaan jossa kiroat koko matkan. Tosiasia on, että opiskelijana sinun tulee aina olla tietoinen turvallisuudestasi, kun matkustat ulkomaille ja noudattamalla näitä matkustusohjeita opiskelijalle voit matkustaa turvallisemmin mielin.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …