malta

Matkavinkkejä Maltalle Matkustamiseen

Malta on saarivaltio, joka koostuu kolmesta saaresta: Malta, Gozo ja Comino. Maa sijaitsee 80 kilometriä Sisiliasta etelään ja 284 kilometriä Afrikan rannikosta pohjoiseen. Sen pinta-ala on 316 neliökilometriä, asukasluku on noin 525 000 ja viralliset kielet ovat Maltan kieli ja Englanti.

Mikroskooppisesta koostaan huolimatta siellä on runsaasti kauniita paikkoja, kuten idyllisiä lahtia, kalkkikivikallioita, suojaisia rantoja, muinaisia temppeleitä, katedraaleja ja museoita. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle joitain maan nähtävyyksiä.

Maltan nähtävyydet

Säihkyvän sininen meri
maltan nähtävyydet

Hieno tapa tutustua Maltaan on lähteä veneretkelle pienen saariston ympäri. Voit käyttää perinteistä venettä, huvivenettä tai pikavenettä. Kun lähdet rannikolta, saat upeat näkymät rosoisille kallioille, jotka kohoavat turkoosin veden pesemien kultaisten rantojen yllä. Toisinaan huomaat rantaviivarakennusten heijastuksen maalaamassa merta eri väreillä. Kristallinkirkas vesi antaa sukeltajille ja snorklaajille mahdollisuuden tutustua vedenalaiseen maailmaan, jossa on salaisia luolia ja rikasta merielämää.

Suurmestarin palatsi
suurmestarin palatsi

Palatsissa on vaikuttava kokoelma haarniskoja ja aseita, jotka aikoinaan kuuluivat ritareille. Löydät ratsuväen puvut, rintakilvet, vahvistetut panssarit, varsijouset ja musketit. Keskiajalla palatsi toimi suurmestarien asuinpaikkana. Nykyään jotkut huoneet ovat avoinna yleisölle, mukaan lukien valtuustohuone, valtion ruokasali ja suurlähettilässali. Koko maan itsenäisyyden ajan rakennus oli valtion parlamentin koti, kunnes se muutti uuteen rakennukseen vuonna 2015.

Pyhän Johanneksen katedraali
pyhän johanneksen katedraali

Tämä on Vallettan kiehtovin kirkko, joka on pakko nähdä myös lyhytaikaisille vierailijoille. Sen rakensi 1500-luvun lopulla arkkitehti Gerolamo Cassar ritarien palvontapaikaksi. 1600-luvulla katedraalin sisätilat uusittiin ja koristeltiin maltalaisbarokkityyliin. Arvokkain esine monien ylellisten piirteiden joukossa on Caravaggion maalaus Johannes Kastaja. Katedraalimuseossa on esillä vanhoja Maltan käsikirjoituksia, valaistuja kuorokirjoja ja kokoelma flaamilaisia kuvakudoksia.

Muinaiset temppelit
maltalle matkustaminen

Maltalla on kokoelma hyvin säilyneitä temppeleitä ja torneja eri aikakausilta kallioiden huipulla ja piilossa maan alla. Näkyvimmät temppelit ovat Ħaġar Qim ja Mnajdra, jotka muinaiset temppelin rakentajat pystyttivät meren kallion yläpuolelle. Ensimmäisessä on triathlon-sisäänkäynti, joka koostuu kolmesta megaliittikorttelista ja useista soikeasta kammiosta, joissa on jalustaalttareita ja salaperäisiä maalauksia seinillä. Kuuluisa Fat Lady -veistos löydettiin täältä ja siirrettiin kansalliseen arkeologiseen museoon.

mnajdra

Mnajdrassa on kolme temppeliä, joista jokaisella on apilasuunnitelma ja ne ovat peräisin vuodelta 3000 eKr. Hal Salfieni Hypogeum on kivistä kaiverrettu maanalainen hautausmaa, joka löydettiin vuonna 1912. Rakenne on 500 neliömetrin pinta-alaltaan monimutkaisempi ja suurempi kuin maanpäälliset temppelit. Se on vuodelta 3600 eKr ja on arvioitu, että sinne on haudattu noin 7000 ruumista.

Gozo
gozo

Gozo on Maltan toiseksi suurin saari, joka sijaitsee 8 km pääsaaresta luoteeseen. Tämä on idyllinen paikka, jossa on aaltoilevia ruohoisia kukkuloita, viehättävä rantaviiva ja rauhallisia lahtia. Voit ajaa ympäri pientä saarta tutkimalla sen maaseutumaisemia ja vanhoja kalastajakyliä. Lisäksi on monia luonnonkauniita vaellusreittejä, jotka vaihtelevat lempeistä haastaviin.

azure window

Vaikka maaseutumaisemalla on paljon tarjottavaa, Gozon suosituin kohde on rannikko vaikuttavine kallioineen ja rauhallisine lahteineen. Voit nauttia kävelystä rantakadulla, ottaa aurinkoa hiekkarannalla tai mennä veteen. Kirkas vesi on täydellinen uimiseen, snorklaukseen ja sukellukseen.

Videoesittely Maltasta

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …