bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on ollut osa Ottomaanien valtakuntaa ja Itävalta-Unkarin valtakuntaa vuosisatojen ajan ja jossa on sekaväestöä bosnialaisia, serbejä ja kroaatteja niin monimuotoisuus määrittelee maan parhaiten. Sen asukasluku on noin 3,2 miljoonaa ja viralliset kielet ovat Bosnian kieli, Kroatia ja Serbia.

Bosnia ja Hertsegovina tarjoaa laajan valikoiman elämyksiä ja kauniita paikkoja, joista voit nauttia matkasi aikana upeista moskeijoista ja eloisista basaareista uppoutuvaan luonnonkauneuteen ja ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin, jossa yhdistyvät eri tyylit eri puolilta maailmaa.

Bosnia ja Hertsegovinan nähtävyydet

Sarajevo
sarajevo

Sarajevo on vilkas ja monipuolinen kaupunki, jossa yhdistyvät slaavilainen kulttuuri ottomaanien ja itävaltalais-unkaralaisten kulttuurien kanssa. Paikoin ottomaanien vaikutus on niin tiheä ja raskas, että Sarajevoa on alettu kutsua epävirallisesti slaavilaiseksi mini-Istanbuliksi.

bosnia ja hertsegovinan nähtävyydet

Turkin läsnäolo tuntuu parhaiten Vanhassakaupungissa, jossa on runsaasti laulavia minareetteja, basaareja, kebabravintoloita, mattoliikkeitä ja kahviloita, jotka tarjoavat hienoksi jauhettua kahvia. Kun poistut animoidusta vanhastakaupungista ja suuntaat länteen niin astut Itävaltalais-Unkarin kortteliin, jota hallitsevat rakennukset, joissa on hieno julkisivu ja kirkkoja.

bosnia ja hertsegovinaan matkustaminen

Kohtaat kaupungin kaduilla myös kommunistisen ajan jälkiä palaneiden rakennusten ja kranaattipommien räjähdysten arpien muodossa, jotka ovat jääneet muistoksi 1990-luvun verisestä sodasta. Voit oppia lisää näistä traagisista tapahtumista käymällä Historiallisessa museossa. Siellä on näyttely, joka näyttää kuinka kaupunki selvisi neljä vuotta kestäneestä piirityksestä.

Mostar
mostarin kaupunki

Mostar on yksi Bosnia ja Hertsegovinan suosituimmista turistikohteista. Joskus ihmiset ohittavat Sarajevon viettääkseen päiväretken tässä kulttuurisesti ja historiallisesti rikkaassa kaupungissa. Mostarin tärkein nähtävyys on ikoninen silta, joka tuhoutui sodan aikana ja kunnostettiin hiljattain. Sekoitus ottomaanien, Välimeren ja Länsi-Euroopan arkkitehtonisia tyylejä silta on rauhan ja kulttuurisesti monimuotoisten etnisten ryhmien rinnakkaiselon symboli.

mostar

Kaarisillan ylittämä fotogeeninen joki on ylivoimaisesti kuvatuin paikka Bosnia ja Hertsegovinassa. Jatkettaessa Mostar tarjoaa muita nähtävyyksiä, kuten vanhan basaarin, moskeijoita, paikallista ruokaa tarjoilevia ravintoloita ja ottomaanien talojen reunustamia mukulakivikatuja.

Jajce
jajce

Jajce on täydellinen kohde ihmisille, jotka ovat yhtä rakastuneet sekä historiaan että luontoon. Sen tärkein nähtävyys on 17-metrinen vesiputous, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Paikalla on näköalatasanne, jossa voit nauttia lumoavasta kaskadista ja taustalla olevista kukkulan laella sijaitsevista taloista. Lisäksi voit tutustua kaupunkiin ja oppia lisää sen pitkästä historiasta keskiaikaisena linnoituksena.

pliva

Noin 5 kilometriä Jajcesta itään ovat koskemattomat Pliva-järvet, jotka ovat loistava paikka rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta. Järvien rannat ovat täynnä ravintoloita ja hotelleja. Löydät lisää majoitusta Jajcesta, joka on lyhyen ajomatkan päässä kuvankauniista järvistä.

Banja Luka
banja luka

Banja Luka on maan toiseksi suurin kaupunki ja serbien asuttaman autonomisen alueen hallinnollinen keskus. Kuten muutkin Bosnian kaupungit, Banja Luka ei pakene suurvaltojen vaikutusta ja se on nykyään sekoitus erilaisia kulttuureja ja arkkitehtonisia tyylejä, vaikka serbialaiset ja kristilliset perinteet vallitsevat.

Rauhallinen kävely leveillä bulevardeilla ja puistoilla auttaa sinua ymmärtämään kaupunkia paremmin. Joitakin pakollisia paikkoja ovat Kastelin linnoitus, Vapahtajan Kristus-katedraali, Ferhat Pashan moskeija ja Nykytaiteen museo.

Videoesittely Bosnia ja Hertsegovinasta

Katso myös

liechtenstein

Matkavinkkejä Liechtensteiniin Matkustamiseen

Liechtenstein eli Liechtensteinin ruhtinaskunta on mikrovaltio, joka sijaitsee Itävallan ja Sveitsin välissä keskellä upeita alppimaisemia. …