palladium

Kuinka Sijoittaa Palladiumiin?

Palladium on harvinainen, pehmeä metalli. Vaikka palladium on hyvin samanlainen kuin platina, sillä on alhaisempi sulamispiste, se on vähemmän tiheää ja on hyödyllisempi useissa teollisissa kapasiteeteissa. Palladiumia louhitaan vain muutamissa paikoissa ympäri maailmaa, mukaan lukien Etelä-Afrikassa, Montanassa, Ontariossa ja Venäjällä. Palladiumista on tullut suosittu sijoitus viime aikoina alhaisen tarjonnan ja suuren teollisuuden kysynnän vuoksi.

Miksi sijoittaa Palladiumiin?

Palladiumin maailmanlaajuista tuotantoa rajoittaa sen harvinaisuus. Vaikka palladiumvarastoja on olemassa, niiden tarjonta on hupenemassa, mikä saa monet sijoittajat uskomaan, että palladiumin arvo nousee jyrkästi.

Palladium on kultaa, hopeaa tai platinaa muistuttava jalometalli. Sitä käytetään koruissa valkokultaisen värinsä vuoksi ja seoksien komponenttina. Toisin kuin kullalla tai hopealla, palladiumilla on suuri teollinen kysyntä. Suuri osa tästä kysynnästä tulee maailmanlaajuisesta katalysaattoreiden tuotannosta, joka edellyttää palladiumin ainutlaatuisia ominaisuuksia katalysaattorina toimiakseen. Kemistit ovat löytäneet palladiumille uusia ja innovatiivisia käyttötapoja jo vuonna 2010, jolloin sen ominaisuuksia koskeva uusi tutkimus sai Nobel-palkinnon.

Palladiumia käytetään lisäksi kulutuselektroniikan komponenttina. Palladium on monikerroksisten keraamisten kondensaattoreiden avainkomponentti ja sitä käytetään monien elektronisten laitteiden liittimien pinnoittamiseen. Elektroniikan kysynnän kasvaessa palladiumin arvo todennäköisesti nousee.

Lopuksi palladiumia käytetään vedyn puhdistuksessa ja varastoinnissa. Vaikka polttokennoautot jäävät kaukaiseksi välähdyksenä horisontissa, vety on runsas alkuaine, jolla on monenlaisia teollisia käyttötarkoituksia. Jos uusi teknologia tai logistinen kapasiteetti ilmaantuu ja vetypolttokennot yleistyvät, palladiumin hinta nousee pilviin.

palladium kolikot

Onko nyt hyvä aika sijoittaa palladiumiin?

Esimerkiksi vuonna 2001 monet sijoittajat kääntyivät palladiumin puoleen sen teolliseen kysyntään perustuvien spekulaatioiden vuoksi. Kun se saavutti huippunsa, yli 1 000 dollaria unssilta, Venäjän hallitus alkoi myydä suuria palladiumvarastoja, joita se oli kerännyt neuvostovuosina, mikä aiheutti hinnan putoamisen. Sen jälkeen palladium on saavuttanut lähes kaiken arvon tarjonnan äkillisestä lisääntymisestä huolimatta. Venäjän hallitus ei voi jatkaa 2 miljoonan unssin palladiumin purkamista markkinoille ikuisesti. Kun varastot loppuvat, tarjonta romahtaa ja palladiumin hinnat alkavat nopeasti nousta.

Mitä vaihtoehtoja minulla on Palladiumiin sijoittaessani?

Kuten muutkin jalometallit, on olemassa useita tapoja altistaa portfoliosi palladiumille. Sijoittajat voivat ostaa jalokiviä tai kolikoita, ETF:itä, futuureja tai osakkeita palladiumiin liittyvistä yrityksistä. Fyysisen palladiumin suhteellisen likviditeetin puutteen ja korkean teollisen kysynnän vuoksi futuurit, ETF:t ja osake ovat useimmille sijoittajille parempia vaihtoehtoja kuin fyysiset kolikot tai jalometalliharkot.

palladium harkot

Kuinka sijoittaa Palladiumiin?

Fyysinen palladium

Palladiumia on saatavana sekä harkkoina että kolikoina. Jotkut maat ovat alkaneet asettaa määritysstandardeja koruihin tarkoitetulle palladiumille. Sekä Kiinassa että Kanadassa on sijoittajien saatavilla palladiumkolikoita. Fyysisen palladiumin tarjonta, kysyntä ja likviditeetti ovat alhaisia, joten sinun tulee varmistaa, että sinulla on ostaja, ennen kuin riskeeraat sijoituksesi.

Futuurisopimukset

Futuurisopimus on sopimus tietyn määrän hyödykkeen ostamisesta myöhemmin määrätyllä hinnalla. Sijoittajat käyttävät näiden sopimusten markkinoita keinona ansaita rahaa hyödykkeistä omistamatta niitä. Myymällä sopimukset ennen niiden toteutumista sijoittajat voivat ansaita rahaa hinnanmuutoksista ilman, että heidän tarvitsee huolehtia fyysisen palladiumin siirtämisestä tai ostajan asettamisesta jonoon.

ETF:t

Futuurisopimukset ovat edelleen pelottavia joillekin sijoittajille, mikä johtaa ETF-rahastojen tai pörssirahastojen perustamiseen. Nämä ovat osakkeita, joiden hinnat on sidottu hyödykkeen arvoon eikä yrityksen suorituskykyyn. ETF-rahastoja voi ostaa välittäjän kautta tai pörssistä samalla tavalla kuin tavallisia osakkeita. Tätä kirjoitettaessa on olemassa ainakin kaksi palladium-ETF:ää: ETFS Physical Palladium (PHPD Lontoon pörssissä) ja ETFS Physical Palladium Shares New Yorkin pörssissä.

Oma pääoma

Sen sijaan, että ostaisivat suoraan palladiumia tai palladiumfutuureja, jotkut sijoittajat sijoittavat mieluummin palladiumin louhintaa, kuljetusta ja varastointia ympäröiviin yrityksiin. Tämä käytäntö toimii samalla tavalla kuin ETF:n ostaminen: ostat osakkeita ja osakkeiden arvo on sidottu palladiumin arvoon. Toisin kuin ETF, nämä osakkeet on kuitenkin sidottu yksittäisen yrityksen tulokseen ja voivat kärsiä palladiumin hinnasta riippumattomista hinnanvaihteluista. Tee tutkimusta ja varmista, että valitset portfolioosi parhaiten sopivan yrityksen oman pääoman ostamiseen.

Onko Palladiumin sijoittaminen turvallista?

Kuten kaikkiin muihinkin sijoituksiin, palladiumiin sijoittamiseen liittyy riskejä. Hyvä strategia sijoittamisessa on hallita riskitasoa, jolle olet alttiina, pitämällä hallussaan erilaisia omaisuuseriä ja omaisuusluokkia. Sinun ei luultavasti pitäisi myydä taloasi ja ostaa tuotolla fyysistä palladiumia. Sen sijaan laadi suunnitelma markkinoille tuloon, sopivan riskin ottamiseksi ja markkinoilta poistumiseksi, kun sen aika on oikea.

Palladiumin hinnat ovat olleet nousussa markkinoiden romahduksesta vuonna 2001 huolimatta valtavasta Neuvostoliiton varastosta. Elektroniikan kulutuskysyntä jatkaa kasvuaan. Polttokennoautojen tukemiseen tarvittava infrastruktuuri on otettu käyttöön muutamissa kaupungeissa ympäri maailmaa. Palladiumille löydetään jatkuvasti uusia teollisia sovelluksia. Näistä tekijöistä johtuen palladiumin kysyntä jatkaa kasvuaan. Palladium on alkuaine; tarjonta ei kasva. Ei ole taloudellista syntetisoida palladiumia muista materiaaleista elinaikanamme.

Jatkuvasti kasvavan kysynnän ja rajallisen tarjonnan myötä palladiumin hinta varmasti nousee. Mikä parasta, palladiumin teollinen kysyntä johtuu turvallisista, kaikkialla esiintyvistä käyttötavoista. On hyvin vähän mahdollisuutta, että maailma päättää lopettaa autojen tai iPadien käytön lähiaikoina. Tämän vuoksi palladium on melko turvallinen sijoitus, jolla on hyvät mahdollisuudet tuottaa erittäin suuria tuottoja.

Katso myös

bosnia ja hertsegovina

Matkavinkkejä Bosnia ja Hertsegovinaan Matkustamiseen

Bosnia ja Hertsegovina on Balkanin maa, joka rajoittuu Serbiaan, Kroatiaan ja Montenegroon. Koska se on …