hyvä leirintäalue

Kuinka Löytää Hyvä Leirintäalue

Kuinka löytää hyvä leirintäalue? Oletko kiinnostunut lähtemään telttaretkelle? Jos olet sinun on löydettävä alue, jossa voit leiriytyä. Julkisia leirintäalueita on yleensä ympäri Suomea jokaisella paikkakunnalla. Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun lähdet telttaretkelle saatat miettiä, kuinka voit löytää hyvän leirintäpaikan.

Paikalliset leirintäalueet

Kun etsit leirintäaluetta, jossa voit leiriytyä huomaat, että sinulla on kirjaimellisesti lukematon määrä vaihtoehtoja, joista valita. Yksi näistä vaihtoehdoista on käyttää paikallista puhelinluetteloa. Paikallisessa puhelinluettelossasi tulisi olla paikallisten leirintäalueiden nimet ja yhteystiedot. Jos haluat leiriytyä paikallisesti tämä on mukava ja helppo tapa löytää ja tutustua paikallisiin leirintäalueisiin.

Suositukset

Puhelinluettelon käytön lisäksi voit myös kysyä suosituksia tutuiltasi. Koska telttailu on suosittu harrastus Suomessa monet ystäväsi tai perheenjäsenesi ovat todennäköisesti käyneet telttailemassa aiemmin. Saatat saada tietoja leirintäalueista, jossa he vierailivat sekä yleiskatsauksen heidän telttaretkestään esimerkiksi nauttivatko he siitä vai eivät.

Internet

Jos etsit leirintäpaikkaa, joka on paikallinen tai kaukana kotoasi sinun kannattaa harkita internetin käyttöä. Internet on loistava tapa löytää erilaiset leirintäalueet ja tutustua niihin ennakkoon. Yksi monista tavoista, joilla voit käyttää internetiä eduksesi on käyttää hakukoneita tai yrityshakemistoja. Näiden hakukoneiden avulla voit löytää tietyn leirintäalueen tekemällä hakuja tietystä alueesta. Usein saat leirintäalueen nimen ja yhteystiedot käyttämällä yrityshakemistoja tai hakukoneiden haku toimintoa.

Sen lisäksi, että käytät yrityshakemistoja tai puhelinluetteloita leirintäalueen löytämiseen voit myös käyttää tavallisia hakukone hakuja. Kun suoritat tavallista hakukone hakua sinun kannattaa harkita hakua hakusanoilla, kuten ”leirintäalue” tai ”leirintäalueet”. Jos lisäksi tiedät minne haluaisit leiriytyä kaupungin ja läänin kannalta voit harkita näiden tietojen sisällyttämistä tavalliseen hakuun. Hakukoneessa tekemäsi haku yhdistää sinut todennäköisesti leirintäalueiden omille verkkosivustoille.

Verkkosivut

Leirintäalueen verkkosivustoista puheen ollen nämä sivustot ovat loistava tapa tutustua kyseiseen alueeseen. Monilla leirintäalueilla on nettisivustoillaan yksityiskohtaista tietoa, kuten karttoja sekä kuvia. Löydät myös leirintäalueen vuokrauskustannukset heidän verkkosivuiltaan. On myös todennäköistä, että löydöt yksityiskohtaisen luettelon paikan päällä olevista aktiviteeteista, joihin sinä ja retkeilyseurasi voitte osallistua.

Sattumalta

Voit myös löytää leirintäalueen, jossa voit leiriytyä pitämällä silmäsi auki koko ajan. Jotkut suurimmista leirintäalueista löydetään puhtaasti sattumalta. Aina kun olet autolla liikenteessä saatat löytää sattumalta sinulle uuden leirintäalueen. Monet näistä leirintäpaikoista mainostaa myös jatkuvasti. Sinun kannattaa ehkä pysähtyä ja kysyä lisätietoja tai käyttää internetiä tutkiaksesi kyseistä leirintäaluetta kotiin palattuasi.

Kuten yllä on kuvattu voit etsiä leirintäalueen useilla eri tavoilla. Muista kuitenkin, että haluat enemmän kuin vain löytää leirintäalueen. Sinun kannattaa varmistaa, että käytät aikaa löytääksesi sinulle ja retkeilyseuruellesi parhaiten sopiva hyvä leirintäalue.

leirintäalueet

Mitä tulee ottaa huomioon leirintäaluetta valittaessa?

Haluatpa sitten lähteä telttailemaan yksin, perheesi, kumppanisi kanssa tai kaveriporukalla sinun on löydettävä leirintäalue, jossa voit leiriytyä. Vaikka monet ihmiset vain päättävät mennä telttailemaan lähimmälle leirintäalueelle sinä et välttämättä halua. Suomessa ja luultavasti jopa lähellä kotiasi sinulla pitäisi olla useita erilaisia leirintäalueita, joista valita. Joten miksi et vain käyttäisi hieman aikaa varmistaaksesi, että valitset sinulle ja tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Jos olet kiinnostunut etsimään ”täydellistä” leirintäaluetta saatat miettiä, kuinka voit tehdä niin. Rehellisesti sanottuna se riippuu omista toiveistasi ja tarpeistasi sekä muun telttaporukan toiveista ja tarpeista. Vaikka kaikki eivät halua saada samaa irti leirintämatkoistaan on useita tärkeitä tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun etsit leirintäaluetta.

Jos et ole vielä valinnut leirintäaluetta, jossa haluat leiriytyä sinun kannattaa harkita sen tekemistä pian. Kesäkuukausina telttailu on suosittu harrastus ja siksi kannattaa varmistaa, että sinulla on mahdollisuus saada leirintäpaikkavaraus valitsemallesi leirintäalueelle.

Lapset

Yksi ensimmäisistä asioista, jonka haluat tehdä on tarkistaa, kenen kanssa olet menossa telttailemaan. Jos olet lähdössä telttailemaan pienten lasten kanssa sinun kannattaa varmistaa, että leirintäalueesi on riittävän kaukana kaikista vesistöistä tai vaarallisista vaellusreiteistä. Huomaat myös, että monilla leirintäalueilla on paikan päällä leikkikenttiä ja vastaavia. Jos telttailet lasten kanssa voi olla hyvä idea hankkia telttapaikka, joka sijaitsee lähellä leikkikenttää tai muita lapsille tarkoitettuja paikkoja.

Leirintäalueen kustannukset

Yksi monista asioista, jotka haluat ottaa huomioon, kun etsit leirintäaluetta on leirintäkustannukset. Suomessa huomaat, että useimmat leirintäalueet vaativat pääsymaksun tai leirintämaksun ja toisinaan jopa molemmat. Pääsymaksun tai leirintämaksun hinta riippuu kyseisestä leirintäalueesta. Esimerkiksi monet pienemmät leirintäalueet perivät pienempiä maksuja. Saatat myös todennäköisesti löytää suurempia maksuja leirintäalueista, joilla on enemmän paikan päällä tapahtuvaa toimintaa.

Aktiviteetit

Paikan päällä tapahtuvista aktiviteeteista puheen ollen aktiviteetit ovat jotain joka sinun kannattaa ottaa huomioon, kun valitset leirintäaluetta. Kun kyse on leirintäalueen toiminnasta paikan päällä kannattaa myös katsoa maisemia. Jos leirintäalueella on järvi tai lampi on hyvä mahdollisuus, että uinti, veneily ja kalastus ovat aktiviteetteja, joista saatat nauttia. Leirintäalueilla on usein myös vaellusreittejä, pyöräilyreittejä, lasten leikkipaikkoja ja paljon muuta.

Leirintäpaikan valinta

Se miten varaukset tehdään on toinen tekijä, joka sinun kannattaa ottaa huomioon, kun valitset leirintäalueen. Esimerkiksi Suomessa on leirintäalueita, jotka määräävät sinulle satunnaisesti leirintäpaikan. Toisaalta on leirintäalueita, joissa voit valita leirintäpaikkasi itse kaikista käytettävissä olevista paikoista. Monet leiriläiset valitsevat mieluummin oman telttapaikkansa. Jos olet nirso sen suhteen, missä haluat leiriytyä voit etsiä leirintäalueen, josta voit valita oman leirintäpaikan.

Vaikka on mukavaa tietää mitä leirintäalueelta kannattaa etsiä on myös tärkeää, että tiedät miten ne löytyvät. Jos olet kiinnostunut telttailusta paikallisesti saatat jo tietää useista paikallisista leirintäalueista. Jos et sinun pitäisi pystyä käyttämään paikallista puhelinluetteloa tai kysymään suosituksia tutuiltasi. Mitä tulee leirintäalueisiin, jotka sijaitsevat kaukana kotoasi sinun kannattaa harkita internetin käyttöä. Monilla suosituilla leirintäalueilla on omat verkkosivustot joilta voit saada lisätietoja kyseisestä leirintäalueesta. Toivomme, että kokeilet myös Raahen leirintäalueet.

Muistutuksena sinun kannattaa harkita, että käytät tarpeeksi aikaa useiden eri leirintäalueiden tutkimiseen. On tärkeää muistaa ettei kahta samanlaista leirintäaluetta ole olemassa. Varmistaaksesi, että seuraava retkeilyseikkailusi on mahdollisimman ikimuistoinen saatat haluta varmistaa, että suunnittelemasi määränpää sopii täydellisesti sinulle ja muulle seurueellesi.

Katso myös

moldova

Matkavinkkejä Moldovaan Matkustamiseen

Romanian ja Ukrainan välissä sijaitseva Moldova on pieni maa täynnä kauneutta, jota matkailijat eivät ole …